Nieuwsbrief 30 mei 2023 Online versie
De wederopstanding van duister Nederland
Uri van As
Terwijl de Hamas-raketten onophoudelijk in Israël neerslaan, groeit in Nederland de onversneden Jodenhaat. Oude, nieuwe en geïmporteerde Jodenhaat, geactiveerd en gestimuleerd door een eindeloze stroom lasterlijke leugens van onze politieke, journalistieke en wetenschappelijke 'voorlichters'. Deze giftige en kwaadaardige mix leidt tot antisemitische agressie tegen de Joodse bevolking. Uri van As over de wederopstanding van duister Nederland.
 
“Dood de joden!” schalt door de straten in West-Europa
Freek van Beetz
Het voortbestaan van Israël staat op het spel, maar in de Europese steden scanderen pro-Palestijnse demonstranten de Arabische variant van het Horst Wessellied. Laf doen politici alsof ze niets horen en wordt ondertussen Israël de les gelezen. We hebben Jodenhaat geïmporteerd en de autoriteiten zwijgen. Ik heb weinig vertrouwen in een toekomst voor joden in Europa, schrijft Freek van Beetz.
 
Eind 2020 werd de VS een bananenrepubliek
George van Bergen
Ook al wordt er door onze media nauwelijks over bericht, er zijn overvloedige aanwijzingen voor fraude bij de presidentsverkiezingen in de VS. Het bewijzen daarvan is niet eenvoudig; rechters lijken aan deze zaken liever niet hun vingers te willen branden. Zolang dit niet grondig wordt uitgezocht blijft er twijfel over de legitimiteit van Biden’s presidentschap, concludeert George van Bergen.
 
Open Brief aan Mark Rutte: het land staat op ontploffen
Ines van Bokhoven
Nou, Mark, ik ben bang dat je iets moet gaan doen waar je het minst goed in bent: je zal iets van een visie moeten ontwikkelen. Want ondanks je verwoede pogingen deze crisis het hoofd te bieden en ons naar een oplossing te leiden, blijkt keer op keer – en zeker nu we richting ‘code zwart’ gaan – dat jouw visieloze beleid, waar je altijd zo trots op bent, ons de afgrond in gaat helpen.
 
Coronabeleid verziekt Nederland
Maaike van Charante
Het coronabeleid is misschien niet bedoeld als psychologische oorlogvoering tegen de eigen bevolking, maar dat is wel waar het op uit is gedraaid. We worden al bijna twee jaar geregeerd door angst, woede en vooral onzekerheid. Het is een uitputtingsslag waarin sommigen radicaliseren en anderen de strijd opgeven. Niemand wordt er gelukkiger van, vindt Maaike van Charante.
 
Sigrid Kaag en het Wegkijkfeminisme
Sonja Dahlmans
In het AD van 6 maart riep D’66-leider Sigrid Kaag alle mannen op om zich uit te spreken tegen seksisme. Je ‘uitspreken’ tegen iets, seksisme, racisme, homofobie, is het moderne equivalent van actievoeren. Vanuit de bureaustoel, als ware keyboard warrior, tweeten dat je tegen seksisme bent. En dan maar wachten op verandering in de maatschappij na zo een krachtig statement.
 
Ik ben nu echt helemaal #klaarmetRutte!
Jan Gajentaan
Overal waar je loopt of rijdt kom je hem tegen, die VVD-poster met de grijnzende Rutte: Samen Sterker Verder. Op weg naar het werk of in de drive-in van de McDonald’s, je ontkomt er niet aan: overal zie je Mark Rutte, door het VVD-campagneteam tot vader des vaderlands gepromoveerd. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik ben er helemaal klaar mee!
 
VN-Agenda 2030: basisinkomen als collectivistisch ideaal
YorienvdH
Wereldwijd wordt werk gemaakt van Agenda 2030 van de VN, die een rooskleurige toekomst op moet leveren. Zonder honger en zonder armoede: wie kan daar nu tegen zijn? De schade die corona op heeft geleverd biedt nu een unieke kans voor Transforming our world, zo menen de idealistische globalisten. Een collectivistisch geleide wereld waarin de individuele vrijheid verdwijnt, stelt Yorien vdH.
 
The Great Reset: straks alles kwijt in het nieuwe Utopia?
Alma van Hees
Terwijl wij ons al ruim een week druk maken over de verwikkelingen rond het Forum voor Democratie is er een nieuwe wereld in de maak. Internationale fora vergaderen over plannen die The Great Reset, Transforming Our World en Building Back Better heten. Het World Economic Forum promoot: "You'll owe nothing and you will be happy".
 
Het Westen wurgt zichzelf door eigen hypocrisie
Katiana Kayvantash
De politieke pandemie van het hypocrisie-virus heeft ook de diepste aderen van intergouvernementele organisaties geïnfecteerd: de VN heeft het terreurregime van Iran opgenomen in de Commissie van Vrouwenrechten. Gaandeweg heeft het Westen met al zijn mensenrechtenkakelaars- en makelaars een verkeerde afslag genomen en is het een ridicule karikatuur van zichzelf geworden. Moeten Iraanse vrouwen westerlingen herinneren aan de Universele Verklaring van Rechten voor de Mens, vraagt Katiana Kayvantash zich af.
 
We hebben er nooit bij gehoord
Ernst Lissauer
Hoe is het om als Jood in Nederland te wonen? Je kunt maar beter niemand vertellen dat je Joods bent. De afstand die er altijd al was, is de afgelopen decennia versterkt door een giftige mix van Arabische propaganda in combinatie met een rammelende uitleg van de Joodse historie. Israël wordt afgeschilderd als 'bezetter'. Dat verzacht het schuldcomplex van een land met een ongekend succesvolle Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, schrijft Ernst Lissauer.
 
Sigrid Kaag: de zoveelste klimaat-doemprediker
Ferdinand Meeus
Volgens minister en D66-lijsttrekker Sigrid Kaag staat ons huis in brand en moeten we onmiddellijk actie nemen om de planeet te redden. De minister slaagt erin om alle mogelijke en onmogelijke natuur- en klimaatcatastrofen te noemen die ons te wachten staan…gaande van opbranden tot verzuipen en alles daartussen.
 
Waarom rectificeert Nieuwsuur haar eigen desinformatie niet?
Rutger van den Noort
Op woensdag 1 september zond Nieuwsuur een reportage uit over de lage vaccinatiegraad in Kerkrade. Om deze voor de overheid ongewenste situatie kracht bij te zetten werd geheel toevallig een deel van de uitzending gewijd aan een interview met de plaatselijke huisarts Donna Lenders, die net een 'coronadode' van 39 jaar moest melden bij de GGD.
 
Nederlanders lijden aan het Stockholmsyndroom
Robert Raupach
De verkiezingen liggen nog vers in het geheugen. De Mark Rutte-partij is voor de vierde keer op rij door de kiezer tot grootste gekroond, ondanks alle miskleunen en schandalen. Daar bovenop komt de tragedie van het eendimensionale coronabeleid dat nog steeds op steun van een meerderheid van de bevolking kan rekenen. Waar komt toch die sympathie vandaan voor de man en zijn beleid dat Nederland gegijzeld houdt, vraagt Robert Raupach zich af.
 
Enorme instroom asielzoekers is geen “feitenvrije flauwekul”
Wouter Roorda
Staatssecretaris Broekers-Knol meldde onlangs dat de stroom vluchtelingen uit Afghanistan naar Nederland wel tot 100.000 mensen zou kunnen oplopen. De staatssecretaris werd snel gedwongen haar woorden terug te nemen en in de Kamer op het matje geroepen.“Bizar” en “afschuwelijk” (Belhaj, D66), “Zwaaien met potentieel 100.000 vluchtelingen echt onzin” (Boswijk, CDA), “Hersenloos en harteloos” (Piri, PvdA), “Zeer ongepaste en pijnlijke uitspraken” (Ceder, CU), “Onwaarschijnlijk triest en gemeen” (Azarkan, DENK).
 
Genoeg is genoeg
Simon Soesan
Zag u ze? Het stelletje gekken? Eerst nog snel een gestreept truitje aan, want dat lijkt lekker veel op de concentratiekamp-uniformen van de gevangenen. En de gele ster erop. “Wie wordt de nieuwe Anne Frank”, moest er nog bijgeschreven worden op een bordje. En dan staan schreeuwen dat ze slachtoffers zijn. Dit zootje gillende keukenmeiden laat zien hoe goed het Nederlandse onderwijs werkt, schrijft Simon Soesan vanuit Israël.
 
Stop met demoniseren van Baudet!
Henk Strating
Over ruim een maand, op 17 maart 2021, zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Parlementariërs. Volksvertegenwoordigers. Politici die ons vier jaar lang willen vertegenwoordigen op het hoogste niveau van onze parlementaire democratie. Maar die zich op de weg daar naartoe soms verlagen om anderen te beschadigen, uit te schakelen, monddood te maken.
 
De 20 kapitale coronablunders van ons kabinet
Hans van Tellingen
Het is 17 maart 2021. Precies een jaar en een dag geleden werd de ‘intelligente lockdown’ afgekondigd. Deze zou een paar weken duren. ‘To flatten the curve’. Inmiddels kent ons land een van de zwaarste lockdowns ter wereld. Die nog steeds voortduurt. Hans van Tellingen over de twintig grootste blunders van het kabinet bij de bestrijding van de coronacrisis.
 
EU gaat zelf nieuwe belastingen heffen
Johannes Vervloed
Als de regering er niet tegen in gaat, komen er binnen enkele jaren eigen Europese belastingen. Dat zet de deur wagenwijd open voor het volgende doel van de Europese federalisten: een EU-begrotingsunie met een eigen EU-minister van Financiën, een verdere stap op weg naar een full fledged federatie. Johannes Vervloed vindt het een onzalig plan.
 
Het Coronaspookhuis
Patricia de Boer
Soms geloof je niet wat je leest in overheidsdocumenten. In een door of namens Hugo de Jonge gegeven presentatie van 1 november 2020 voor de ministerraad is te lezen hoe de overheid de angst voor het coronavirus bewust heeft aangewakkerd via een ‘teneur van golven en alarmerende cijfers’. Hierdoor zou de acceptatie van de bevolking voor strengere coronamaatregelen worden vergroot. Patricia de Boer over de statistische angstzaaierij in het coronabeleid.
 
Speelfilm De Oost: een historische aanfluiting
Bauke Geersing
De nieuwe, door onze media hevig gehypte Nederlandse speelfilm De Oost, wil ons wegwijs maken in de zogeheten dekolonisatieperiode 1945 – 1950 in Nederlands-Indië. Volgens Bauke Geersing is deze speelfilm een regelrechte historische aanfluiting.
 
Afscheid van het tijdelijk wonder Donald Trump
Rob Kern
Trump wordt in zijn nadagen vernederd door Big Tech, de MSM en de Democraten na een discutabele verkiezingsuitslag. Er dreigt bijltjesdag voor iedereen die hem steunde en met hem samenwerkte. Maar deze president van het volk slaagde erin om vier jaar lang het de heersende elite moeilijk te maken. Dat is eigenlijk een wonder dat we moeten koesteren, schrijft Rob Kern.
 
Nederland is een zinkend schip
Pamela Pinas
Zoals u van mij gewend bent krijgt u mijn ongezouten mening. In een tijd waarin negativiteit de boventoon voert valt het me zwaar om mijn gedachten op te schrijven. Als iemand mij vier jaar geleden vroeg: “Hoe gaat het met Nederland?” zag ik nog optimistische kanten en lachte ik om het gebrek aan bestuurlijk inzicht en politiek talent. Inmiddels is het lachen mij en rest van Nederland wel vergaan, nu ons land moedwillig gesloopt wordt en slechts een schim is van wat het ooit was.
 
Studenten lijden onder politiek-correcte groepsdwang
Gert Reedijk
In het hoger onderwijs wordt groepsdwang uitgeoefend op studenten. Hen moet toch vooral de juiste, politiek-correcte mening worden bijgebracht. Als je dagelijks van de docent te horen krijgt wat je moet vinden van zaken als klimaat, gendergelijkheid, inclusiviteit en duurzaamheid, wordt het steeds moeilijker een afwijkende mening te hebben. Dit leidt bij studenten steeds vaker tot depressieve klachten, stelt psychotherapeut Gert Reedijk.
 
Sterke aanwijzingen voor overdiagnose Covid-19 sterfte
Jan Ruis
De sterftecijfers als gevolg van Covid-19 worden hoger voorgesteld dan ze feitelijk zijn. In veel landen zijn overheden overgegaan tot bangmakerij, lockdowns en vaccinatiedrang, gepaard gaand met eenzijdige berichtgeving en repressie. Waarom is dit ineens tijdens de epidemie in 2020 ingevoerd?
 
De testsamenleving als opmaat naar medische apartheid
Annelies Strikkers
Vanaf half april wil het demissionair kabinet in samenwerking met VNONCW gaan starten met een pilot voor de zogenoemde testsamenleving. Een samenleving waarin u ziek bent totdat u het tegendeel bewijst. Om mee te doen aan de dingen die het leven leuk maken moet u een negatieve coronatest laten zien. Wilt u dit niet of heeft u onverwacht een positieve test? Jammer, dan wordt u uitgesloten op basis van een vermeende medische conditie. Annelies Strikkers vindt dat wij ons hier met man en macht tegen moeten verzetten.
 
Van Kritische Rassentheorie tot VOLT Voedselseks
Redactie OpinieZ
Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 23 juni 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video's voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.
 
Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid?
Redactie OpinieZ
YorienvdH spreekt met staatsrechtjurist en Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) over het coronabeleid, de rol van de regering en zijn oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid aan horeca en burgers.
 
OpinieZ-auteurs over Instortend Nederland
Redactie OpinieZ
Met de jaarwisseling 2021-2022 in zicht geven de OpinieZ-auteurs kernachtig hun mening over de huidige toestand van ons land en de wereld. De focus ligt op wat eenieder het meest bezighoudt. Een compilatie van persoonlijke gedachten, waarnemingen, zorgen en gevoelens. Uitgedrukt in openhartige taal, zoals u van ons gewend bent.
 

Het OpinieZ-team wenst u een gezond, voorspoedig en gelukkig 2022!

OpinieZ.com
Facebook Twitter Youtube
Wijzig uw abonnement    |    Open deze e-mail in uw browser
OpinieZ Privacybeleid