Borderless: dystopie van een nabije toekomst

Linkse ophef zorgde voor weghalen film door YouTube

Titelfoto artikel Dennis de Witte OpinieZ.com “Borderless: dystopie van een nabije toekomst”

Foto:

 

Duizenden euro’s, een lange weg en mensonterende omstandigheden. De documentaire Borderless van de Canadese Lauren Southern laat een verhaal vol gevaar, pijn en corruptie zien. Economische migranten, verblind door verhalen over bergen goud in het rijke Europa en opgehitst door criminele mensensmokkelaars.

Een miljoenenindustrie, letterlijk over lijken gaan en gefaciliteerd door de linkse politiek en ngo’s. Een miljoenenindustrie, gesteund door de progressieve politiek. Een miljoenenindustrie, inspelend op een aan rot onderhevige ideologie die het Westen langzaam richting een bijna onafwendbare ondergang lijkt te stuwen.

 

Wereldwijde ophef

Een ontwapenende Canadese vrouw, een cameraploeg en gesprekken met de migranten zelf. Meer lijkt er niet nodig om wereldwijde ophef te veroorzaken. YouTube haalde een eerste versie offline, daarmee bewijzend dat in de liberale sneeuwvlokjessamenleving onwelgevallige meningen zo snel mogelijk de kop ingedrukt moeten worden. Southern laat door directe gesprekken met de migranten zien dat zij in staat zijn de duizenden euro’s voor de gevaarlijke tocht te betalen, een investering die -zoals zij verwachten- zichzelf terugbetaalt in het Westen.

 

Braindrain

Het zijn niet de zwakkeren die de reis maken, maar zij die in staat zijn te verdienen. Met een braindrain als gevolg. Een braindrain zoals de massa exodus Somalië opleverde, waar ontelbare Somaliërs de oversteek maakten naar Europa. Het land veroordelend tot een eeuwig bestaan in de marge. Een toekomst die landen als Syrië, Eritrea en Albanië ook staat te wachten als wij toestaan dat hun kansrijke inwoners de overtocht wagen. De beruchte foto’s van gammele bootjes vol Afrikaanse mannen, wachtend om de overtocht naar Europa te maken.

 

Miljoenenindustrie

Het zijn de bewijzen van de miljoenenindustrie, de transit van arbeidskrachten naar Europa. Wetende dat de vermogende ngo’s vermeende humanitaire hulp verlenen aan zogenoemde vluchtelingen, waar mensenhandelaren gretig gebruik van maken. In dat licht is het willen doodzwijgen van de mensonterende misdaden en de ware status van deze economische migranten door bepaalde opiniemakers en politici best begrijpelijk: het tast een fundamentele waarheid aan waar zij niet aan willen tornen.

De cognitieve dissonantie dat de oprechte hulp die velen willen bieden aan minderbedeelden niet terecht komt bij vluchtelingen, maar economische migranten, wordt versterkt door de opvattingen in het liberalisme dat globalisering in ieders belang is.

 

Feodale cultuur

De Amerikaanse politicoloog Samuel Huntington schreef het succes van migratie van vroegmoderne migranten uit Europa naar de ontluikende Verenigde Staten van Amerika toe aan uniforme begrippen van verlichting, rechtsbesef, religie en het besef van de verantwoordelijkheden en plichten die men heeft in een moderne samenleving. De migranten komende uit Afrika en het Midden-Oosten komen uit een feodale cultuur die geen van bovenstaande criteria met de Westerse deelt.

En ja, ik begrijp de beweegredenen van deze mensen volledig. Politieke stabiliteit, economische welvaart en een verzorgingsstaat die significant beter is dan in de landen van herkomst. Zoals migranten de keus maken om het land van herkomst te verlaten en een land te kiezen om een toekomst op te willen bouwen, hebben wij ook de vrijheid de keuze te maken welke mensen wij willen opnemen in onze samenleving. De houding van de politiek tegenover migratie is een teken van het willen bevorderen van individualisering. De migrant wordt gedegradeerd tot een individu met de keuzevrijheid zijn gemeenschap te verlaten, terwijl onze gemeenschap moet capituleren voor het individu.

 

Hekwerken

Een oplossing voor het migratievraagstuk laat zich niet zomaar vinden. Europese oplossingen zoals de Turkijedeal worden door politici in binnen- en buitenland gepropageerd als hét wondermiddel tegen de illegale migratie, maar statistieken wijzen uit dat impopulaire maatregelen als hekwerken aan de Hongaarse buitengrenzen hier effectiever tegen zijn. Het is mijn opvatting dat het zwaartepunt van soevereiniteit bij de lidstaten moet liggen, hoewel Europese samenwerking onafwendbaar is.

 

De uitslagen van de Europese Parlementsverkiezingen laten echter zien dat in landen als Italië, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije overweldigend gekozen wordt voor partijen die de migratie willen beperken, al dan niet door zelf te willen bepalen wie het land binnenkomt. Mijns inziens is dat dan ook de beste oplossing.

Vervolg ngo’s die meewerken aan criminele mensenhandel, stop de overtochten van vluchtelingen en sluit de buitengrenzen af voor massamigratie.

 

Opvang in de regio

Opvang in de regio is en blijft ook in cultureel opzicht altijd het beste, ook voor de sociale condities van de migrant. Uit Borderless blijkt dat de massamigratie komende uit de migratiegolven uit Afrika en het Midden-Oosten disruptieve gevolgen kan hebben voor Westerse samenlevingen. Dorpen worden overspoeld met niet voldoende assimilerende migranten.

En natuurlijk, migratie moet altijd mogelijk blijven. Maar alleen als de migrant van economisch en sociaal toegevoegde waarde is. Stop de kansarme migratie, nu het nog kan. Want het beeld dat Lauren Southern schetst van misère, slechte leefomstandigheden en dramatiek is wellicht nu nog een ver van uw bed-show, maar de enorme sloppenwijken in Frankrijk en België laten zien dat deze beelden over enkele jaren ook in Nederland geschoten kunnen worden.

En zoals Southern concludeerde: een grenzeloos Europa kent geen enkele winnaar.

Over de auteur

Dennis de Witte
Dennis de Witte
Student geschiedenis en internationale betrekkingen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een documentaire die de waarheid onthult is natuurlijk ongewenst voor een organisatie als VN die juist de kansloze migratie propageert en het individu boven de gemeenschap stelt. De gekte’s van deze tijd ontstaan daar. De VN is gekaapt door failed states en linkse ideologen. De oplossing moet dan ook bij een nieuwe organisatie gezocht worden in plaats van de VN. Deze failliete club zou naar huis gestuurd moeten worden en een nieuwe organisatie zou onder strenge voorwaarden voor haar leden haar plaats moeten nemen. Bij de recente EU verkiezingen blijkt dat de burger de migratie zat is waarbij de Europese cultuur het voor de kiezen krijgt. De opstelling van Europese regeringleiders is er een van de onderdanen van de VN. De gerenommeerde partijen hebben voor hun kiezen gekregen en laat dit de laatste waarschuwing zijn van de burger naar deze leiders toe. Het invoeren van feodale praktijken in de beschaafde wereld is een van de grootste schandalen van deze tijd. In juni 2010 nam de Raad van Europa Resolutie 1743 aan die betreft het standpunt tegenover de islamistische immigratie. Het verklaart wat de laatste jaren in Europa gebeurt. Het is een regelrechte samenzwering tegen de burgers van Europa.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Het artikel is goed, uw reactie is uitstekend. Ik kom weinig medestanders tegen die zo duidelijk zijn over de VN.
De VN wordt geregeerd door juist die landen-stammen-dictators die hun analfabete overbevolking natuurlijk graag afvoeren naar de bewust ongelooflijk naieve Europeanen. De linkse elite die nog steeds tot het uiterste gaat ons een schuld gevoel aan te praten over de slavenhandel die nb door Afrikanen en MO is begonnen en als eerste in Europa werd verboden.
Voorlopig blijft het voor de weldenkenden (rechts progressieven zoals LEGA, Fidesz, Forum voor Democratie), lastig een oppositie te vormen omdat oa FvD voor een (kier) open deur VVD en CDA bij TK 2021 zich eigenlijk niet bij de nationalisten kan voegen.
Ik hoop dat FvD veel gaat netwerken en zich weinig in de EP zaal laat zien……

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Als je oplet dan blijkt iedere keer weer dat de VN het voor het zeggen heeft zelf tot Zwarte Piet toe. In mijn ogen regeert de VN de wereld en iedereen schikt zich naar hun ideeën. Als het nu niet zo corrupte organisatie was zou ik niets van zeggen. Hetzelfde geldt voor Bilderberg club. Vandaag vond de NOS nodig om deze goed te praten want wordt daar geen complot gesmeden, het zwijgen dient alleen om de discussie transparant en vrij te houden. Hier breekt mijn klomp! Goed idee voor de EU commissie om transparant en vrij te kunnen praten zonder politieke correctheid op te leggen. En dan nog Prins Bernard was een van de oprichters van deze groep. Dat zou ook genoeg moeten wezen voor de duidelijkheid over deze groep.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Henk Albarda@ u heeft helemaal gelijk in uw reactie. Schuldgevoel aanpraten is een van de vele gekte’s van deze tijd.

Fluitje
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Vorig jaar met veel interesse, de trip van WA proberen te volgen, van uit Argentinië naar de Baltische Staten, wel of niet via een bezoek aan de Bilderberg meeting.
Heel veel rookgordijnen, was hij gewoon in Turijn rond 7 – 10 Juni 2018.
De Media zwijgt in alle talen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteravond, 28-05-2019, op tv ene mevrouw Vroom uit Ter Apel, zij deed een boekje open over het “gedrag” van de vele z.g. “vluchtelingen” in het AZC in die plaats. Nu was al eerder bekend dat de winkeliers in dat dorp álle winkelende “vluchtelingen” scherp in de gaten houden, dat deze “vluchtelingen” NIET wensen af te rekenen bij een cassiëre, dat bijna álle aangiftes van winkeldiefstal in de bekende doofpot terecht komen.
De echtgenoot van genoemde mevr. Vroom werd door een “uitgewezen asielzoeker” met een mes zódanig bewerkt dat hij één hand niet meer kan gebruiken, de dader (Algerijn) liep na enkele weken weer vrij rond !!! Dus niet ons land uitgegooid.
Uit eigen ervaring weet ik dat méér als 60% van de door “vluchtelingen” gepleegde strafbare feiten in de doofpot worden gestopt.
Laat u zich niet om de tuin leiden door de sprookjesvertellers van GL, VVD, D66 enz. enz.
Een AZC in de buurt geeft vreselijke ellende, om die reden mochten ze ook niet in een leegstaande kazerne in de buurt waar Pinokkio Rutte woont !!

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Dit heb ik ook gezien gisteravond. Hoe ver moet het nog komen in dit land, voordat de politiek zijn eigen burgers eens gaat beschermen en die import rommel het land uit gooit,zodat Nederland weer een veilig land gaat worden voor eigen burgers.

Elvi
Elvi
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die vluchteling die op een bootje wachtte en met een twinkeling in zijn ogen vertelde dat hij perse naar Zweden wil.
Waarom dan? Waarom naar Zweden?
Omdat hij daar arbeidskansen ziet liggen of omdat hij van zijn kameraden heeft gehoord hoe gemakkelijk de Zweedse meisjes te verkrachten zijn?

Dit is de bittere waarheid. Zweden staat in de top tien van landen waar de meeste verkrachtingen plaats vinden.
Zweden! Hoe bestaat het.
De delicten die in Nederland onder het tapijt worden geschoven, of althans geprobeerd onder de hoed te houden…..
Hoe afschuwelijk en wanneer gaat dit stoppen, laten we op zijn minst met harde hand weten dat dit nooít getolereerd wordt.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Dat van die top tien, kun je dat onderbouwen?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@ Frans B.
Wat een rare vraag, naar ik aanneem aan @ Elvi ?
Het is een feit van algemene bekendheid dat het zéér “democratische” Zweden in de top-10 van landen met de meeste verkrachtingen staat.
U leest toch wel kranten en/of kijkt naar de tv ?

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Dag Frans, wij hebben al eerder op dit forum gecommuniceerd.
Ik denk dat u niet had gevraagd om onderbouwing als het was gegaan over het misbruik in de katholieke kerk. DAT nl, wordt in NRC, Volkskrant, Trouw, Parool uitbundig gepubliceerd.
Terloops ‘vergeten’ die media het misbruik (incl. kinderen) bij de moslims veel uitgebreider is.
Erkent u dat wij in Europa geen ECHT vrije media hebben? Mijn mening, overtuigingen en kennis vind ik in 80 % van de Nederlandse en Europese media NOOIT terug.
Begin maar eens met het vraagteken dat de Duitse overheid beweert dat 9 van de 10 anti-semitische acties in Duitsland rechts-extremisme zijn, terwijl de Duits-Joods samenleving in enquetes stelt dat het tenminste ruim 40 % moslims zijn, ruim 20 % links extremisten en minder dan 20 % rechts extremisten.
Uw tegen-reactie zou ik zeer waarderen, dan zou ik graag Duitsland nader uit, bij voorbaat hartelijk dank!

Harry
Harry
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men wil niet snappen dat het systeem niet werkt en dat er een machteloosheid is. We zijn machteloos omdat we in regels moeten leven waar we geen invloed meer op hebben. Bijvoorbeeld de EU wil dat beter betaalden hun sociale huurwoning verlaten. Meestal zijn dat juist degenen die aan de bel trekken als gebouw of omgeving verloederen. Ze kunnen brieven schrijven, kennen de politieke weg, maar moeten nu verhuizen. De huizen die vrijkomen moeten met prioriteit ingenomen worden door asielzoekers. Fijn dat we met Ramadan allemaal in de late herrie zitten en onze eigen kinderen op de wachtlijst blijven. Hoe maak ik van een flatgebouw een getto. En dan er niks aan kunnen doen (want klem tussen EU regels). Gek hè dat mensen de partijen van de “gutmensch” inruilen voor wat “rechts” genoemd wordt.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een sterke dame en wat een lef!
Meer van deze dames en heren graag!
Er moet strijd geleverd worden er is geen tijd te verliezen!

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU laat zich leiden doro het Coudenhove-Kalergi-plan om de hele bevolking van de EU om te vormen naar een multi-etnisch gemengd ras. Sommigen menen dat het plan een hoax is, maar welke waarde het ook heeft, de EU gebruikt het nu wel als handboek.
An sich is er niks tegen rassenmenging, want vanuit bijna alle genetische onderzoeken blijkt dat rasmengingen een sterker resultaat kán opleveren. Dat is ook de reden waarom inteelt de kans op defecten vergroot.

Waar het echter mis gaat is dat met het binnen halen van andere rassen, inclusief alle voordelen die zij wel krijgen en de autochtoon niet, is dat niet alleen de bestaande bevolking bedreigt wordt in zijn bestaansrecht, maar dat steeds vaker duidelijk wordt dat sommige culturen niet verneigbaar zijn.
Multi-ethniciteit kan werken. Multi-culturisme is gedoemd te mislukken. Zeker als de meerderheid een cultuur aanhangt, die in niets lijkt op de cultuur van Europa.

In onze geschiedenis hebben we bloed en tranen geofferd om bepaalde vrijheden te winnen, zoals gelijke rechten voor vrouwen en homo’s, bevrijding van het juk van de kerk, democratie, vrijheden in expressie door kunst en vrijheid van meningsuiting met respect en tolerantie voor iedereen, die deze cultuur omarmt.
Laat de nieuwe cultuur, die nu zo massaal wordt binnen gehaald precies tégen deze zaken zijn. Willen we dit echt?
Ja, de captains-of-industry wel. Zijn nl goedkope arbeidskrachten. De linkse kerk ook, want stemvee en zieligheidsindustrie.

Als dit de pijlers zijn van onze nieuwe wereld, dan gaat Europa onherroepelijk kapot. Is het niet door onderwerping aan de islam, dan wel aan onderlinge twisten.
Verdeel en heers lijkt het mantra in Brussel te zijn.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

De burgers willen dit zeker niet, maar het lijkt er steeds meer op dat dit het politieke spel van de EU is, Europa zo snel mogelijk Islamitiseren zodat de Europese burgers ook de mond gesnoerd kunnen worden,de moslims leven nog altijd in de middeleeuwen en dit is wat de EU ook wenst voor de Europese burger,net als de moslims als slaven leven en doen wat de idiologie Islam voorschrijft.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Rassenmenging levert alleen iets op als de betreffende personen uit afrika en MO volledig regulier met universitair niveau via uitnodiging en werk-visum hier komen.
Nu schuiven de afrikaanse stammen-dictatoren hun analfabete overbevolking graag af naar Europa. Zijn ze meteen een groot deel moslim onlusten kwijt.
Dat levert ons alleen ellende op, nl een stevig aantal links politiek correcte feministen, zieligheids industrie, die met een analfabete afrikaan trouwen om te zorgen dat die hier blijft.
Ik wijs iedere vorm van immigratie af omdat naar mijn stellige overtuiging Nederland 10 miljoen inwoners aankan en niet meer.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

kan iemand dit stuk doorsturen aan alle politieke partijen een aan Willem Alexander?
ik wist het trouwens al na het lezen van het boek ‘de crisiskaravaan’van Linda Polman.

Klompz
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gedoe @ Youtube omtrend deze docu, we hebben recent natuurlijk dat ge-etter gehad rond Bart Nijman @ Twitter, 2 dagen, en 1 dag, voor de EU verkiezingen werd onderandere ik en Repelsteeltje, schrijver voor Saltmines.nl, geshadowbanned, en zonet werd Nick Monroe, @nickmon1112, geperma-banned @ twitter. En natuurlijk de hele serie bans @ Facebook, waaronder Paul Joseph Watson.
Dus het is tijd dat men ook in NL AltTech eens flink in het zonnetje zet, want meer en meer informatieve mensen zijn straks alleen nog te vinden op AltTech sites. En moet ik nog zeggen dat Trump2020 eraan komt? Iig, een hele hoop hebben allang een backup account gemaakt @ de volgende sites:
Bitchute & BitTube: alt. voor Youtube
Gab: ipv Twitter
Minds.com: ipv Facebook (Tim Pool doet daar mooi werk, vooral in zijn NewsRoom voor zijn Subverse YT kanaal)
Telegram: ipv WhatsApp
Dissenter: de universele commentsectie, laat comments achter op letterlijk elke webpagina.
Dissenter Browser: Want ook de bekende browsers doen steeds meer mee qua censuur/deplatforming, zie de ban van de Dissenter- en Gab app.
DuckDuckGo: ipv Google
ProtonMail: ipv Gmail
Steemit: message & social media
Hell, gouwe ouwe IRC zou nog wel eens een comeback kunnen maken, vooral als Discord steeds gekker gaat doen.
Verder nog iets vergeten?

Maenhout
Maenhout
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het sneue is en blijft natuurlijk dat de gelukszoekers zelf de grootste slachtoffers zijn van deze migratie. Ze gaan richting Europa met de gedachte dat ze het hier goed kunnen hebben, en komen er al snel achter dat het leven kostbaar is en dat ze eigenlijk niets kunnen in onze moderne, hoogtechnologische maatschappij. Er is hier geen markt voor analfabete herders, lastdragers en zonnebrillenverkopers – al zouden ze hard willen werken, ze kunnen het niet.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Volledig ONeens met uw reactie. Met wat zoeken, zult u vinden dat de gelukszoekers geenszins zieligerds zijn maar welbewuste gelukszoekers die precies weten waar ze de vetpotten van Europa kunnen vinden.
Waarom denkt u dat ze zich allemaal doorvechten naar Noord-west europa? Juist, ze zijn al ingeseind dat ze daar (in hun ogen) bakken met gratis geld krijgen, een gratis huis en gratis kinder-opvang. U krijgt een glimlach en een ‘ikke werken’, dat is 0,1 % van de hele massa (en die 0,1 % zijn er al honderden). Ze ‘krijgen’ hier een hogere levens-standaard dan onze laagbetaalden, op voorschrift van de VN en op kosten van onze middenklasse. En ze zijn overgelukkig nooit te hoeven werken.
U heeft de ogen dichtgeknepen voor de gevechten bij de Spaanse enclave in Marokko, bij de doormarcheerderij in 2015 door Hongarije tot Orban de grenzen sloot?
Ik ben kiezer en lid Forum voor Democratie en vraag u vanzelfsprekend net zo open te zijn? Ik ben op dit terrein strenger dan FvD.
Asi Bibi is hier welkom, Malala ook, de rest Nooit.
Ondanks mijn harde woorden, zou ik uw tegen-reactie zeer waarderen……

Maenhout
Maenhout
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

U had beter eerst de documentaire bekeken. Kom dan nog maar eens terug.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Maenhout, dat hangt ervan af WIE de documentaire heeft geproduceerd. Er zijn vele documentaires gemaakt over al die ‘zieligerds’, en in uw oorspronkelijke reactie zie ik geen woord over een documentaire. Heeft de documentaire waar u het over heeft een andere dan NPO oorsprong, dan houd ik mij aanbevolen.

trackback

[…] OpinieZ] window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: […]

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er komt nog iets bij: zelfs als het een Afrikaan lukt om hier in Europa werk te vinden en geld naar huis te sturen, dan blijven de mensen daar afhankelijk. Oftewel: dan blijft Afrika afhankelijk van Europa. Het zou beter zijn als het geld dat nu aan een mensensmokkelaar wordt uitgegeven in eigen land wordt geïnvesteerd. Maar het idee dat je in Europa rijk kunt worden is moeilijk uit te roeien. Ik heb in Kenia zoveel mensen ontmoet die weg wilden. Maar ik heb er ook een Somaliër ontmoet die zei dat hij respect had voor Nederlanders omdat we Somalische vluchtelingen hadden opgenomen. Dus ik ben voor een streng immigratiebeleid zonder de grenzen potdicht te gooien. Een goede reputatie in het buitenland is ook wat waard.

jan
jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik zie -7 bij je reactie staan. Onbegrijpelijk. Wat je zegt is een duidelijke persoonlijke waarneming in een land waar de meeste Nederlanders (en ik vermoed de meeste lezers van deze blog) nog nooit geweest zijn. Ik begrijp in ieder geval wat je zegt.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Inmiddels zijn het 13 minnetjes, waarvan 1 van mij, en 11 plussen.
Waarom van mij een min? Ik heb enige Tunesische ervaring en daaruit een tegengestelde conclusie van Frans.
De naiviteit zon somalier aan te halen die respect heeft dat Nederland Somalische ‘vluchtelingen’ opneemt.
Beste Frans, er liggen minimaal 2, in de meeste gevallen meer dan 5 veilige landen tussen Somalie en Nederland. Er zijn wereldwijd honderden miljoenen ‘vluchtelingen’ die alle hun eigen reden hebben van de europese welvaart MISbruik te willen maken.
U bent kiezer FvD (?), net als ik, en toch is hier een punt waarin we tegenover elkaar staan.
Wie naar Nederland (Europa) wil, gaat met paspoort van zijn eigen land naar een ambassade van Nederland. Zorgt er vantevoren voor een baan in Nederland te hebben. Zorgt ervoor te weten dat Nederland een christelijk – joodse samenleving is, en wil zich daaraan aanpassen.
De enige uitzondering die ik maak is individuele gevallen zoals Asia Bibi en Malala.
Uw retour-reactie zou ik zeer waarderen……

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen