Advertenties
Recent:

Democratie is populisme volgens de EU

Kritiek op immigratie en islam-import wordt verketterd

Titelfoto: Sebastian Kurz. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal OE24.TV

De recente verkiezingsuitslag in Oostenrijk was een voorzet voor de MSM: ze ‘kopten’ meteen raak.  “De ruk naar rechts” – sommigen gewaagden zelfs van  ‘extreem’ rechts – is een verkiezingsfeit.  Dat lijkt een paradox: een proteststem tegen open grenzen, tegen massale instroom van asielzoekers, tegen de islamisering door een zwaar conservatieve rechtse islam, leidt zowaar tot een kiesoverwinning van … rechtse partijen. Culture clash!

Boter
“Ik hoor het geluid van stappende laarzen door de straten!”  Het was een Belgische politica die het als ‘La Passionaria’ uitriep in het parlement, toen ze een lid van de regering verdacht van extreemrechtse sympathieën. Later bleek dat het de laarzen van haar collaborerende grootvader waren die nog nagalmden in haar hoofd. Oh sweet mother of irony! Het is een anekdotisch, maar tegelijk typerend en toepasselijk boter-op-het-hoofd verhaal.

EU
Populisten worden gemakkelijkheidshalve gelijkgesteld met fascisten; in het politiek correcte denken schuwt men de zware woorden niet. Nochtans. De Europese Unie kampt vanuit haar structuren met een democratisch deficit. Dat werd recent ook nog duidelijk in haar weigering om referendums en zelfbeschikking van volkeren toe te laten. Onder haar impuls worden andersdenkenden op sociale media geblokkeerd en gecensureerd. Ze vertoont zichzelf als een anti-democratisch, anti-intellectueel, autoritair en autocratisch systeem, maar…toch worden eurosceptici steevast ‘populisten’ genoemd. Dat is verwonderlijk.

Het gekke is dat islam dezelfde encyclopedische kenmerken van extreemrechts heeft. Ik som er snel wat op: alleen de eigen religie is van belang en wie deze niet aanvaardt mag verdreven of uitgeroeid worden, oppositie wordt gecensureerd en onderdrukt, de ongelijkheid M/V wordt verheerlijkt, andersdenkenden worden geterroriseerd…

Typisch extreemrechts, typisch islam.

Goedpraten
De vraag is en blijft waarom media en politici, in hun onderling opbod van politieke correctheid, rechts gelijkschakelt aan populisme, terwijl ze tegelijk islam en islamisering goedpraten en vergoelijken. Die vraag wordt nooit beantwoord. Je draagt niets bij aan een samenleving door van religie een prioriteit te maken. Je overgeven aan de wil van Allah is een achterlijk standpunt, zegt Ayaan Hirsi Ali – zeker in een moderne, vooruitstrevende EU.

Volgens een nieuwe peilingvan IPSOS vindt 68% van de Belgen en 63% van de Nederlanders, dat religie meer kwaad dan goed aanricht in de wereld. Van god los: niet alleen doen mensen het goede ook zónder god, ze doen het kwade veel sneller mét god…

Bewijzen hiervan zien we helaas te vaak. Een strakker uitbouwen van een seculiere samenleving lijkt me dan geen slecht idee.

Visegrad
De ondergang van het Avondland klinkt apocalyptisch en wordt snel weggelachen. Niettemin gaan verkiezingen tegenwoordig meer over immigratie en islam-import dan over binnenlandse zaken. In Centraal-Europa ontstaat nu een blok van zogenaamde ‘Visegrad’ landen die open grenzen afwijzen. Meer en meer volkeren, meer en meer burgers kiezen voor minder immigratie. Zo stilaan wordt dàt nog de ‘Pensée Unique‘, de Europese eenheidsgedachte, de wil van het volk, – pure democratie dus, the horror! Het Europa van Merkel wil er halsstarrig niet van weten, want te populistisch?

Goed is slecht
Tegenover de brave, wat naïeve Gutmensch die vrolijk staat te springen om zoveel mogelijk asielzoekers op te vangen, die genderneutraliteit het summum vindt en die ons (en zichzelf) beschuldigt van “witte superieure suprematie”, plaatst men dan ongetwijfeld de Falschmensch: zij die kiest voor een seculiere samenleving en afwijzend staat tegenover de obscure monocultuur van een onderdrukkende en verstikkende  religie die uiteindelijk een…extreemrechtse veroveringsideologie blijkt te zijn.

De cirkel is al lang rond.

Islamisering, zelfislamisering, vernietigt onze samenleving, -dat klassiek model van samen-leven, weet je wel. Je kunt god aan niemand opdringen. En zijn “wetten” nog veel minder.

Misschien moet deze naar vrijheid en democratie strevende Europese Unie dat eindelijk eens gaan beseffen. En stoppen met gefundeerde kritiek ‘populisme’ te noemen.

Ann Moella – Twitter: @aaahmehoela

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

Advertenties
About Ann Moella (15 Articles)
Molenbeekse, gevlucht naar het Pajottenland, BE. Master communicatiewetenschap. Stand-up opinionier. Ik verfoei het politiek correcte cultuurrelativisme, de zelf-islamisering van onze maatschappij: framing fenomenen wil ik waarnemen, blootleggen als dat kan. Noem mij dan maar populist! Oprechte verontwaardiging is mijn deel. Footloose & fancyfree 💃🏼 Gekrulde zinnen
%d bloggers liken dit: