Advertenties
Recent:

Weg Met Ons!

Diversiteit als zelf-islamisering

Supermarktketen LIDL heeft in het assortiment Grieks geïnspireerde producten, zoals ze dat netjes noemen. Voor een aanstekelijke, commercieel aantrekkelijke foto op de verpakking gebruikt Lidl graag lieflijke landschappen, bijvoorbeeld een vreedzaam plaatje van het Griekse eiland Santorini met de zo herkenbare witte huisjes en azuurblauwe daken.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van artikel Gazet van Antwerpen

Helaas voor Lidl, Hellas – het Oude Griekenland – was een cultuurregio: rijke, hoog-staande culturen bloeiden er sinds 3000 voor Chr. Eer bewijzen aan de goden (let op het meervoud) maakte deel uit van de cultuur. Kruisbeelden, religieuze symbolen eveneens. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur, met het landschap.
Dat landschap wordt nu gephotoshopt door de supermarkt: na ‘fake news’ nu ‘fake landscape’ – allemaal ten gunste van de diversiteit.

“We willen elk geloof uitsluiten”!
“We willen het gebruik van religieuze symbolen vermijden”!
Dat is de boodschap van de Lidl-discount. Want! Ze respecteren namelijk diversiteit,

U leest het goed!

Nou, dat is me wat zeg! Diversiteit door het uitgommen van christelijke symbolen?

Soms bekruip mij het gevoel dat alle klokken van alle torens van heel de wereld stilstaan en hoe gaan wij al die verloren uren, minuten ooit inhalen? Nooit.
We staan stil met de tijd en kijken toe, bewegingloos, hoe onze wereld, mijn wereld, verandert.
In elkaar klapt.
Implosie.
Klaar!

We zijn te wit. Vermeend racisme wordt rücksichtlos uit onze populaire stripverhalen weg geschraapt. Baliemedewerksters mogen al sinds vorig jaar geen korte rokjes meer dragen: ze kiezen uit maxi-rok of burka. Diversiteit, neen?

Het Weg Met Ons syndroom is niets nieuw: het dook voor het eerst op in de jaren ’60. Mijn vader kreeg er tot zijn verbijstering al mee te maken: ook hij werd superieur, intimiderend, overheersend, overdonderend, onderdrukkend genoemd. De arme man was fabrieksdirecteur.
Ik heb hem nooit ‘Weg’ gewenst.

Ondertussen woedt het besmettelijk virus verder, met de islam als katalysator. Islamisering, zelf-islamisering, wordt het toppunt van Diversiteit. De Beeldenstorm 2.0 komt eraan.  Geweld. Straatgeweld.
Zoals ook geweld tegen ongelovigen simpelweg, open en bloot in de koran staat.
Zoals wereldwijd vijftig miljoen moslims dat goedkeuren.
Zoals het politiek correcte denken dat best aanvaardbaar vindt.

Kuffar! Je bent ongelovig. Je bent verdoemd, je bent bij voorbaat verloren.
Klaar.

Ik bedoel maar, je wordt langzaam gek wanneer dit soort maatschappelijke waanzin te lang aanhoudt. ‘Weg Met Ons’ is de weg van de minste weerstand.

Ik denk dat ik ga emigreren.

Ann Moella – Twitter: @aaahmehoela

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

Advertenties
About Ann Moella (15 Articles)
Molenbeekse, gevlucht naar het Pajottenland, BE. Master communicatiewetenschap. Stand-up opinionier. Ik verfoei het politiek correcte cultuurrelativisme, de zelf-islamisering van onze maatschappij: framing fenomenen wil ik waarnemen, blootleggen als dat kan. Noem mij dan maar populist! Oprechte verontwaardiging is mijn deel. Footloose & fancyfree 💃🏼 Gekrulde zinnen
%d bloggers liken dit: