Advertenties
Recent:

Gevallen Engelen

Vlaamse politiek-correcte journalisten en de islam

God is baas over het hele heelal, inclusief Satan. God is ook lief: hij staat oogluikend toe dat Satan demonen op ons pad stuurt. Demonen – ik noem ze ook wel gevallen engelen – die ons verleiden, beliegen, beschuldigen, bedriegen: hun oorlogsstrategie bestaat uit het beïnvloeden van de menselijke gedachte, zij proberen ons van de waarheid weg te leiden. Ik noem ze ook wel journalisten.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van webpagina De Morgen

Verwonderd
Gesprekken met journalisten. Engeltjes. Ridders van de pen.
Zij zijn oprecht verwonderd. Dat is goed: verwondering over de wereld om zich heen zou hun eeuwige drijfveer moeten zijn. Ze zijn verwonderd dat steeds meer onderdanen, lezers, burgers, mannen van de nacht, vrouwen in de straat, arbeiders, landbouwers, landlopers, dronkelappen, ouwe slimme krabben, hèn, – engeltjes -, ‘minimalist’ durven noemen wanneer het gaat over het benoemen van problemen met islam. Immers, schreven zij recent geen zes bladzijden tellend dossier over jihadisten?

Dossier? “Wat doen jihadisten in hun vrije tijd”. Het blijkt dat Osama bin Laden een niet-onverdienstelijk dichter was. “Terwijl ze bij ons de reputatie hebben van moordlustige bruten die zonder enige consideratie andersdenkenden de keel oversnijden, blijken zij in hun vrije tijd uiterst gevoelig voor poëzie en religieuze gezangen” – schrijft Knack-redacteur Zuallaert als samenvatting van het boek Jihadi Culture van Thomas Hegghammer.

Dat is dus zijn ‘dossier‘ over jihadisten: kijk, wij schrijven er toch over! Nog even en ook Hitler wordt een buitengewoon schilder/kunstenaar genoemd! Zie je: punten van gelijkenis!

Schrijven zij niet over Molenbeek, over salafisten? Zijn er geen interviews misschien met islamcritici? En: “Er is toch geen enkele krant die beweert dat jihadisten niét door religieuze motieven gedreven worden? Dus?

Engeltjes! Het interesseert mij niet, uw jihadisten, salafisten, wahabisten, terroristen, het verschil tusen soennieten en sjiieten en alevieten! Veel erger is de dagelijkse concrete confrontatie. De voorbeelden zijn legio.

Zo’n rector van een universiteit bijvoorbeeld die verklaart blij te zullen zijn met een moslima professor met hoofddoek. Dat is zijn prioriteit? Zo’n moslima met ostentatieve hoofddoek geeft aan onze samenleving af te wijzen.

Want.
Onze.
Westerse.
Wereld.
Is.
Decadent.

Vrijheid als probleem
Mevrouw de professor vereert een repressieve ideologie die onderdrukking centraal stelt en gelijkheid M/V weigert. Als fundamentalistische moslima – daar staat haar hoofddoek symbool voor – propageert zij antisemitisme en staat ze afkerig tegenover seksuele vrijheid. Alle vormen van vrijheid vindt zij problematisch: ook deze free speech. Haar lijfboek is de Koran die haat onderwijst en verachting voor anderen en die moord als een legitiem middel ziet ter verbreiding van het geloof. Wereldwijd zijn er 50 miljoen moslims die het met dit laatste roerend eens zijn. Opperste verbazing, ja verwondering. Ik vraag het maar: zo iemand geeft leiding, gaat les geven aan mijn kinderen?

Geen verwondering daarentegen, bij niet één journalist: niemand die de rector confronteert met de karakteristieken van islam, geen journalist die daarover vragen stelt – blijkbaar vinden ze dat allemaal een logische evolutie…Een evolutie van multicultuur naar een duistere monocultuur: dat wordt de nieuwe diversiteit 2.0? Engeltjes vinden dat geen discussiepunt. ‘Obscuur’ is net hun punt. Ha! Gevallen Engelen.

Ik wil het niet eens hebben over de discussie rond Zwarte Piet, het anders benoemen van de traditionele Kerstmarkt of Paas-verstopeieren, maar ik zie wel plots in een bekende supermarkt een hoofddoekkassierster die weigert alcohol te verkopen en je leest over de radicalisering van jongeren (zelfs kleuters)… geen engel die er een letter aan besteedt. Tenzij om het te bagatelliseren, tenzij om het te ridiculiseren.

In de kaart
Vandaag nog schrijft framing- en opiniejournalist Bruno Struys (De Morgen) dat scherpe islamkritiek precies dàt is wat IS zoekt: “meer moslimhaat, meer racisme, meer extreem rechts“. Geen kritiek op islam aub, want dat speelt extremisten in de kaart. Dat, Bruno, is precies waarom ik deze blog schrijf. If only for the kids: ik zal nooit islamo-fascisme aanvaarden. Jij blijkbaar wel!

Net deze week verschijnt er een interview in Knack met Yahya Cholil Staquf, secretaris-generaal van de grootste Indonesische moslimverening: “Politici moeten ophouden met te beweren dat extremisme en terreur niets met de traditionele islam te maken hebben.” Er is een helder verband tussen fundamentalisme, terreur en de basisstellingen van de islamitische orthodoxie. Wat nu, Bruno? Blijven ontkennen? En vooral: blijven verwonderd zijn??

Salonfähig
Engeltjes, jullie bruggenbouwers, jullie maken het islamofascisme salonfähig. Overdrijf ik? Alleen de eigen religie deugt, wie deze niet aanvaardt moet verdreven en vernietigd worden, oppositie wordt onderdrukt, ongelijkheid M/V wordt verheerlijkt. Ik zwijg nog over de terreur tegen andersdenkenden. Ik zwijg nog veel te veel. Dit is een encyclopedische opsomming van fascistische kenmerken…waar jullie het nooit over hebben in jullie kranten weekbladen opiniebladen. Het mag niet geweten zijn, het mag niet verteld worden?

Welke duistere kracht daar achter zit is nog een raadsel.

Journalisten leven in een soort getto van elitairen, schrijft Björn Soenens (VRT): “Wij, de elite hebben niet door dat er een kloof is met de lezer. Wij hebben geen besef waar mensen van wakker liggen.” Anekdote: U bent journalist? vraagt een taxichauffeur in New-York aan Soenens. Oh, dan liegt u veel?

Het is grappig maar het geeft meteen aan hoe laag de politiek-correcte journalistiek gevallen is qua geloofwaardigheid. Eigen schuld, dikke bult zei mijn mama vroeger.

Ze heeft gelijk.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Advertenties
About Ann Moella (5 Articles)
Molenbeekse, gevlucht naar het Pajottenland, BE. Master communicatiewetenschap. Ik verfoei het politiek correcte cultuurrelativisme, de zelf-islamisering van onze maatschappij: Ik wil framing fenomenen waarnemen, blootleggen als dat kan. Verontwaardiging is mijn deel. Ik meng literatuur-poëzie-opinie en cocktail het tot het brouwsel dat ik 'Opiniatuur' noem. Ik doe wat ik kan: schrijven. Of dat de wereld zal veranderen? Neen. Blijven zwijgen is geen optie. I'll fight you till I die!
%d bloggers liken dit: