Regering medeverantwoordelijk voor toenemende Jodenhaat

Antwoorden op Kamervragen terreurfinanciering zijn onthutsend

Het antisemitisme groeit gestaag. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Wat is de oorzaak en is het tij nog te keren? In deze column focus ik mij op Nederland en de passiviteit en onverschilligheid van de Nederlandse overheden om antisemitisme actief te bestrijden. Sterker nog door het handelen van onze eigen Nederlandse regering wordt antisemitisme versterkt en salonfähig gemaakt.

Een uitspraak die de oorzaken van antisemitisme weergeeft is deze:

Eerst werden Joden vervolgd wegens hun geloof, vervolgens wegens hun ras en tegenwoordig vanwege hun land.

Daar is geen woord van gelogen, hoewel Joden tegenwoordig nog steeds worden gehaat en vervolgd wegens alle drie genoemde kenmerken.

Nederland was na 1945 relatief antisemitismevrij tot de jaren ’70 – ’80. Door de toename van islamitische immigranten echter is antisemitisme weer “normaal” geworden in Nederland en wordt er door lokale overheden en door de regering niet tegen opgetreden wegens angst voor diezelfde islamitische immigranten. Bij het roepen van “dood aan de Joden” in Den Haag werd er niet opgetreden. Ook in Rotterdam was er volledige passiviteit door de lokale overheid om in te grijpen toen ook daar de Joden dood werden gewenst.

In politiek Den Haag wordt er een keer in de zoveel tijd een debat besteed aan het groeiende antisemitisme waarbij iedereen ernstig kijkt en er moties worden aangenomen om het antisemitische gif te bestrijden. Maar meer dan krokodillentranen worden er niet geplengd en actief beleid is er nog nooit gekomen, want het islamitische electoraat is toch goed voor minimaal 4 zetels en die Joden zijn nog niet goed voor 1 zetel. Dat klinkt cynisch, maar de Haagsche onverschilligheid in de aanpak bij antisemitisme maakt dat mijn cynisme terecht is.

Door de onverschillige aanpak van islamitisch antisemitisme merk je dat het linkse antisemitisme – vaak vermomd als antizionisme – en extreemrechtse antisemitisme toeneemt.

Het antisemitisme neemt ook toe door het kabinetsbeleid. Neem de antwoorden van Bert Koenders inzake Nederlands belastinggeld dat aan de Palestijnse Autoriteit wordt overgemaakt om er vervolgens Palestijnse terreurgevangenen van te betalen. Koenders antwoordtletterlijk op Kamervragen gesteld door CU-Kamerlid Voordewind:

Vraag 5

Bent u het eens met de uitspraken van uw Amerikaanse collega Tillerson dat de betalingen absoluut moeten stoppen en dat deze onacceptabel zijn?[1]

Antwoord op vragen 2 en 5

Er is veel steun voor de Palestijnse gevangenen in de Palestijnse politiek en samenleving, zeker zolang een oplossing voor het conflict uitblijft.

Het kabinet zet zich in, samen met gelijkgezinde landen, om de druk op de Palestijnse Autoriteit en PLO op te voeren om het systeem van uitkeringen aan gevangenen te veranderen. Het kabinet is in principe niet tegen betalingen aan gevangenen, zolang die transparant zijn en gebaseerd op sociaaleconomische behoefte, niet op de duur van de detentie. De betalingen hangen echter nog steeds af van de duur van de detentie. Door het verbinden van de lengte van de detentie aan de hoogte van de uitkering van alleen de “politieke” gevangenen wordt de indruk gewekt dat de gewelddadige acties richting Israël worden ondersteund of beloond.

Ik moest het een paar keer lezen om het te geloven. De ambtelijke, wollige, meel-in-de-mond-taal van Koenders is duidelijk. In normaal Nederlands: het boeit ons eigenlijk niet dat Nederlands belastinggeld wordt gespendeerd aan moordenaars van Joden. Nog duidelijker wordt deze houding bij het antwoord op vraag 6.

Vraag 6

Nu blijkt dat de Palestijnse president niet van plan is deze betalingen te stoppen, bent u dan bereid de Nederlandse steun aan de Palestijnse Autoriteit te verminderen met het bedrag dat zij hieraan uitgeeft? Zo nee, waarom niet?

Antwoord

De Nederlandse en EU-steun aan de Palestijnse Autoriteit kan niet gebruikt worden voor deze betalingen en is voorzien van voldoende waarborgen om dit te voorkomen (zie ook antwoorden op vragen gesteld op 13 mei 2016, Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2015-2016, nr 2635, gedateerd 26 mei 2016). Korten van de steun aan de Palestijnse Autoriteit kan ertoe leiden dat de Palestijnen, die toch al te kampen hebben met de gevolgen van de bezetting en de interne verdeeldheid van het Palestijns leiderschap, ook nog geconfronteerd worden met afnemende dienstverlening. Dat zou de geloofwaardigheid van de Palestijnse Autoriteit en hoop op een Palestijnse staat onder een goed functionerend eigen bestuur verder kunnen ondermijnen.

Deze regering geeft de Palestijnen een vrijbrief om Joods bloed rijkelijk te laten vloeien, want anders komt Holocaustontkenner Abbas en zijn moorddadige regime in gevaar.

Zoals u misschien weet hebben moslims, op de een of andere wijze, grote moeite om Nederlandse Joden en Israël uit elkaar te houden. Rutte en Koenders geven dan ook een signaal af naar deze moslims en stimuleren islamitisch antisemitisme en daarmee antisemitisme in het algemeen. Rutte en Koenders hebben dan ook bloed aan hun handen bij iedere Palestijnse terreurdaad in Israël waarbij Joodse slachtoffers zijn te betreuren. Ook hebben zij bloed aan hun handen bij een eventuele islamitische terreurdaad op Nederlandse bodem tegen een Joods doelwit.

Met het huidige overheidsbeleid is het tij niet meer te keren en krijgt het antisemitisme vrijelijk de ruimte.

Joods bloed is goedkoop, dat is wel duidelijk.

[1] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/231001

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.