De VVD en het anti-Israëlgedrag van NL in de VN

In deel 1 van dit tweeluik kon u lezen hoe de onjuiste aannames van de VVD inzake het Israëlisch/Palestijnse conflict verrassend overeenkomen met die van de linkse politieke partijen en de basis vormen voor het bizarre Israëlbeleid van het kabinet Rutte II. Waar dit toe leidt leest u in dit deel 2: over het al even bizarre Nederlandse stemgedrag in de VN Mensenrechtenraad en de wereldvreemde opstelling van de VVD.

De handel en wandel van Nederlandse VN-diplomaten zoals Sigrid Kaag, hoofd van het VN-circus in Libanon en pleitbezorger van de Palestijnse zaak, is in OpinieZ al eerder uitgebreid beschreven. Onze overheidsambtenaren zijn trots als een van hen in de staf van het VN-mensenrechtenwalhalla wordt opgenomen, maar met de negatieve gevolgen van de activistische houding en stellingnamen die onze VN-diplomaten in conflictgebieden vertonen wenst onze overheid niet geconfronteerd te worden.

Dubieuze diplomaten
Uit het antwoord op Kamervragen van SGP’er Kees van der Staaij in de zaak van de Nederlandse diplomaat Robert Serry – een fanatieke Palestina-promotor die op voet van oorlog verkeert met de Israëlische autoriteiten en betrapt werd bij het illegaal doorsluizen van tientallen miljoenen uit Qatar naar Hamas – blijkt dat onze VVD/PvdA regering de verantwoordelijkheid voor het wangedrag van Nederlandse VN-diplomaten liever afwentelt op de VN. Deze Robert Serry maakte tot voor kort deel uit van het zogeheten Kwartet (EU, VS, Rusland en VN) dat al jarenlang vruchteloos onderhandelt over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. Onze media zwijgen over de dubieuze rol die deze en andere diplomaten in de brandhaarden van de wereld spelen. Nederlanders dienen kennelijk onwetend te blijven. Wij mogen alleen juichen en namen noemen als een of andere moraalridder aan zijn dressuur begint en deze met ezel en al weet te beëindigen.

UNHRC
Over het stemgedrag van de Nederlandse VN-delegatie in de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) wordt in ons land nauwelijks bericht. Dat stemgedrag blijkt laffer dan gedacht. In de vierentwintig maanden dat ons land als UNHRC-lid mag meestemmen zijn er door de groep van islamitische landen (OIC) 14 anti-Israëlische resoluties ingediend. Aangestuurd door het kabinet-Rutte II stemde onze mensenrechtendelegatie 8 keer voor, met 6 onthoudingen en 0 tegenstemmen. Nul. Noppes. Nada. Deze cijfers liegen niet. Zelfs het Amerika van Obama stemde alle keren tegen. Het is een mythe dat Nederland Israël steunt. Nederland bukt, buigt en bezwijkt voor islamitische druk. In de VN verraden wij onze vrienden.

Het zijn resoluties die in Israël met afschuw zijn ontvangen, breed worden veroordeeld maar waarover op onze overheidssites niets te vinden valt. Om u een speurtocht door het database-woud van de VN te besparen treft u hieronder een samengevat overzicht van het Nederlandse stemgedrag in de UNHRC in de periode 2015-heden.

Het volledige overzicht uit het VN-archief met alle officiële teksten van de anti-Israël resoluties en de stemuitslagen vindt u hier.

Anti-Israëlisch stemgedrag
Dit ronduit anti-Israëlische stemgedrag vertonen de diplomaten van Rutte II in alle organen van de VN, zelfs in de non-politieke delen als de World Health Organisation (WHO). Op 24 mei 2016 dook daar een anti-Israël resolutie op. De WHO gelastte een onderzoek naar de zogenaamde “abuses of mental, physical and environmental health rights” door Israël in de zogeheten Palestijnse gebieden. Er werd besloten een speciale VN-‘abuse’-commissie in het leven te roepen met Israël als enig onderzoeksland. Acht landen waaronder de VS, Canada en Australië stemden tegen deze krankzinnige onderneming. Ons land en de EU hadden niet het lef om tegen te stemmen. Wij bogen voor het islamitische blok en stemden voor. Het resulteerde in woedende reacties uit Israël. Hier ziet u een van onze in diplomatentechniek gemarineerde VN-ambtenaren in actie:

Staand beleid
In Nederland beweert de VVD-buitenlandwoordvoerder Han Ten Broeke doodleuk dat zijn Israëlische gesprekspartners het stemgedrag van Nederland wel op waarde weten te schatten. De meeste VN-resoluties en Europese richtlijnen behelzen immers staand beleid. Dit technocratische stokpaardje komt neer op zorgvuldig beheer van diplomatiek en politiek kapitaal. Hier een onsje meer, daar een onsje minder.

Vanwege coalitiecompromissen met regeringspartner PvdA is de VVD bereid in internationale organen Israël op het islamitische offerblok te leggen. Voor de Nederlandse politiek maakt dat niets uit. Een bizar standpunt. Wat Internationaal besloten wordt is Nationaal niet of nauwelijks te keren. Leg dat gedrag maar eens uit in Israël. Onze Midden-Oosten-kenner van de VVD lijkt te communiceren met een groepje masochisten dat buiten een verdwaalde Haäretz-lezer door niemand in Israël serieus genomen wordt. Ten Broeke staat met zijn rug naar de realiteit. Het Israël van de pleasers, de peaceniks en de Palestijnse-proeftuinen-weggevers bestaat niet meer.

Carrière
Israël weet dat de Nederlandse overheid miljoenen bijdraagt aan de salarissen van terroristen, staatsondermijnende activiteiten van NGO’s financiert en in Parijs de Obama-resolutie 2334 een zetje gaf richting Brussel. Men weet ook dat onze diplomaten en bestuurders onbetrouwbaar zijn en dat hun anti-Israël opstelling beloond wordt met lucratieve carrièreopties in de EU en de VN.

Links geleuter
Het voorstel om bij een ’tweestatenoplossing’ de Israëlische grenzen te laten beschermen door VN-troepen is in Israël met afgrijzen en ongeloof ontvangen. Het is intens kwaadaardig of bedacht door idioten. Na alle gebroken beloften en de niet aflatende terreur- en moordaanslagen heeft het overgrote deel van de Israëlische bevolking genoeg van het linkse geleuter over welwillende en geloofwaardige vredespartners. Door ervaring wijs geworden stemmen Israëli’s niet langer op dromers en utopisten, maar op pragmatici die het land en de bevolking koesteren, tot bloei brengen en bovenal beschermen.

BuZa
Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft weinig op met Israël. Dat komt voor een deel door het omvangrijke kamelencorps in de gelederen dat is opgebouwd uit arabisten, linkse ambtenaren en carrièrediplomaten. Zij bemannen en bevrouwen slechts één Israëlische ambassade en meer dan vijftig diplomatieke vertegenwoordigingen in Islamitische landen en tientallen vestigingen in andere Israël vijandig gezinde landen. Het ambtenarenapparaat van BuZa zal, kan en wil geen weerstand bieden aan zoveel anti-Israëlische input.

Boycot
BuZa wordt geadviseerd door een ‘onafhankelijke’ raad (AIV) waarin ook de onvermijdelijke subsidie- en commissiekoningin van extreem-links Nederland, Heikelien Verrijn Stuart zitting heeft. Een blik op de andere commissieleden spreekt boekdelen.
BuZa heeft horden diplomaten in dienst die een boycot van Israël een prima plan vinden. Het is in linkse kringen een moreel hoogstaande opvatting. Neem de Groenlinks BuZa-diplomaat Bram van Ojik, beoogd coalitiepartner van VVD’er Han ten Broeke. Hij en zijn partij zijn sinds jaar en dag voor. Het roept de vraag op wie de nieuwe minster van Buitenlandse Zaken wordt. BDS-Bram of Staand-Beleid-Han?

Veel zal het niet uitmaken. Gezien de uitlatingen van de toekomstige coalitiepartners wordt de nieuwe Buza-man sowieso iemand die grossiert in starre Israëlkritiek en weinig opheeft met Donald Trump en zijn regeringsteam of andere foute populisten die de islamisering van hun landen een halt willen toeroepen. Ons volk wordt ieder jaar rechtser en onze politici en diplomaten linkser. Het kabinet Rutte III wacht niet alleen conflicten en confrontaties met de VS, maar vooral met de eigen bevolking. Nederlanders zijn het voortdurend buigen en knipmessen voor islamitische pressiegroepen spuugzat.

Splijting
De VVD staat met de formatie van Rutte III op het punt een kapitale vergissing te begaan. Niet alleen is de partij acht Kamerzetels kwijtgeraakt, ook de voormalige coalitiepartner PvdA is gedecimeerd. Luider kan een alarmbel niet klinken. En toch kiest de VVD van Mark Rutte vooralsnog voor onderhandelingen op weg naar een nog linkser kabinet. Het zal binnen de VVD leiden tot oplopende spanning tussen de linker- en rechterflank en tegenstellingen creëren die de partij zullen splijten in een rechts liberaal- en een links D66-deel. 
Een Groen-Rechts Rutte III wordt de ondergang van de huidige VVD.

Kiezers die de staat Israël een warm hart toedragen zullen er geen traan om laten.

© OpinieZ.com 2017 – De artikelen op OpinieZ zijn gratis voor u te lezen. U kunt ons steunen door dit artikel te delen op twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter, twitter-icon LinkedIn of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================================
Titelfoto: UNHCR High Level Conference on Syrian Refugees by United States Mission Geneva is licensed under CC BY-ND 2.0
===============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Nederland al jarenlang vrijwel uitsluitend anti-Israëlisch, zoals u kunt lezen in mijn artikel Het anti-Israël gedrag van Nederland in de VN. Dat ons land in de UNESCO bij wijze van uitzondering één keer tegenstemde was niet zozeer uit […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen