Juridische tekst aanvulling OekraĂŻne-verdrag đź“„

Volg OpinieZ

De truc die je wist dat zou komen… minister-president Rutte kreeg de EU-lidstaten vandaag zo ver om een aanvulling op de associatieovereenkomst met OekraĂŻne te accepteren.

Zoals we allemaal weten, was de Nee-uitslag van het OekraĂŻnereferendum voor de premier toch eigenlijk een Ja, mits of een Nee, tenzij, want anders zouden we medeschuldig zijn aan Aleppo of de Derde Wereldoorlog of iets dergelijks.

Het komt er op neer dat Oekraïne echt geen lid wordt van de EU, dat we niet militair gaan samenwerken, dat er geen verplichte financiële hulp komt en dat Oekraïners niet zo maar in de EU mogen werken. Nu moet de Eerste Kamer nog door de pomp. En ook als Oekraïne deze aanvulling niet wil, gaat het verdrag gewoon door.

Hoe het ook zij en omdat bronnen er toe doen, brengen wij de originele juridische brontekst van de overeenkomst die geen overeenkomst is, maar een “aanvulling” zonder enige juridische status, hoezeer de juristen in Brussel ook het tegendeel beweren. Met dank aan de onvolprezen volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt die dit document tegen de wens van Rutte in uit de poorten van de Brusselse Hel heeft weggesleept. Lees de in onmiskenbaar schallende EuroSpeak gegoten A4-tjes.

img_1669

img_1663

img_1666

img_1665

Reacties worden gemodereerd. De spelregels staan vermeld in het blauwe vak onderaan de pagina. Reacties die niet voldoen aan de spelregels worden verwijderd. Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot een ban.