Juridische tekst aanvulling Oekraïne-verdrag 📄

De truc die je wist dat zou komen… minister-president Rutte kreeg de EU-lidstaten vandaag zo ver om een aanvulling op de associatieovereenkomst met Oekraïne te accepteren.

Zoals we allemaal weten, was de Nee-uitslag van het Oekraïnereferendum voor de premier toch eigenlijk een Ja, mits of een Nee, tenzij, want anders zouden we medeschuldig zijn aan Aleppo of de Derde Wereldoorlog of iets dergelijks.

Het komt er op neer dat Oekraïne echt geen lid wordt van de EU, dat we niet militair gaan samenwerken, dat er geen verplichte financiële hulp komt en dat Oekraïners niet zo maar in de EU mogen werken. Nu moet de Eerste Kamer nog door de pomp. En ook als Oekraïne deze aanvulling niet wil, gaat het verdrag gewoon door.

Hoe het ook zij en omdat bronnen er toe doen, brengen wij de originele juridische brontekst van de overeenkomst die geen overeenkomst is, maar een “aanvulling” zonder enige juridische status, hoezeer de juristen in Brussel ook het tegendeel beweren. Met dank aan de onvolprezen volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt die dit document tegen de wens van Rutte in uit de poorten van de Brusselse Hel heeft weggesleept. Lees de in onmiskenbaar schallende EuroSpeak gegoten A4-tjes.

img_1669

img_1663

img_1666

img_1665

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen