Hoe het vrije woord een taboe wordt 📽

Vandaag is de dag van het Kamerdebat over vrijheid van meningsuiting. Als u wil weten hoe geraffineerd dezer dagen het vrije woord wordt ingeperkt door wat zich progressief, links, inclusief, academisch, Millennial en sociaal rechtvaardig noemt, kijkt u even naar de volgende kristalheldere, 5 minute video’s van de Prager University.

Die club kent u vast niet: een echte vrijheids-denktank uit de VS. Hadden we die in Nederland ook maar! De filmpjes gaan over de politieke correctheid van links, de epidemie van gekwetstheid en de universiteit als bolwerk van onvrijheid. In het Engels, maar dat overleeft u vast wel. De strijd om de vrijheid is tenslotte wat waard.

1. A Progressive’s Guide to Political Correctness

2. Does Free Speech Offend You?

3. The Least Free Place in America

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.