De sloophamer van bouwmeester Trump

We leven in de hoogtijdagen van het postmodernisme, een allesoverheersend wereldbeeld waarin twijfel en relativering centraal staan. De Westerse intelligentsia drijft op het wrakhout en de leesplankjes van dwaallichten als Heidegger, Foucault, Derrida en Lyotard. De politiek-correcte boekenkasten staan propvol dwaze denkers, dronken van Franse idiotie.

Illusies
Dit is het tijdperk van de sociologen. Wetenschappers die tot op heden geen enkel maatschappelijk probleem hebben opgelost. Die er niet eens in slagen sociale problemen fatsoenlijk in kaart te brengen en ons overstelpen met onleesbare rapporten en volstrekt onzinnige analyses en aanbevelingen. Het tijdperk van antropologen die de Westerse bevolking, in slecht geschreven verzinsels, cultuurrelativisme en een koloniaal schuldgevoel aanpraten. Dit is de tijd waarin criminelen zich hullen in de mantel van hun slachtoffers en leugens verkocht worden als de pure waarheid. Het is het tijdperk van illusies en een maakbare geschiedenis.

Millennials
Van alfa’s en gamma’s die in hun delirium van almacht de wetenschappelijke bevindingen van beta’s in twijfel willen trekken. Van een verwende, ruggengraatloze Millenniumgeneratie die, rillend van angst maar overtuigd van het eigen gelijk, alleen kan overleven in Safe Spaces van waaruit men de rest van de bevolking krankzinnige verwijten maakt. Een kleinzielige generatie die grossiert in grote woorden. Kinderen die huilend en schreeuwend hun zin willen hebben.

Imagine
Het tijdperk waarin een politiek-correcte elite voor een onwillige meerderheid bepaalt wat te denken en te doen. Een postmoderne religieuze kaste die ‘de waarheid’ in pacht heeft. Hun preken bereiken iedere huiskamer. Hun gezangen galmen je tegemoet. Omarm de islam. De religie van de vrede. Onze cultuur is niet beter dan een andere. “Imagine there’s no countries”. Weg met alle grenzen. Globaliseer. Gehoorzaam de wetten van een wereldregering. Volg ons. En keer niet om. Er is geen terugweg meer.

De verkiezing van Donald Trump als de nieuwe president van de VS markeert het einde van dit beklemmende tijdperk. Dát is het historische aspect van zijn verkiezing. Trump is niet verkozen door boze witte mannen, achterlijke plattelanders of het laagopgeleide deel van de bevolking. Wie zoiets beweert is het contact met de werkelijkheid kwijtgeraakt. Die analyse is de ‘geruststellende’ boodschap waarmee de politiek-correcte elite ieder debat wil smoren. Deels bewust en deels door een ernstig gebrek aan realiteitsbesef en zelfinzicht.

Wurggreep
Cijfers wijzen uit dat Trump-kiezers te vinden zijn in alle bevolkingsgroepen, alle inkomensgroepen en alle sociale lagen. Het ontgaat onze elite dat ook de middenklasse en de academisch gevormden de politiek-correcte wurggreep spuug- en spuugzat zijn. Men snakt naar vrijheid en verandering. En dat is in Europa en ons eigen land niet anders dan in de VS. Zoals ik al eerder aangaf wordt Nederland bestuurd door een variant van de Democratische partij. Wie geen partijlid is of van deze denkwijze afwijkt wacht een doornig pad. Van artiest, ambtenaar tot academicus. In de media wordt bepaald wie deugt en wie niet. Brandmerken is in ons land verheven tot een journalistieke kunstvorm. Op openlijk verzet volgt maatschappelijke uitsluiting. Het is geen wonder dat na Trump’s verkiezingszege de krantenkolommen en de nieuwsrubrieken zich vullen met deugende Democratische duiders die hun morele superioriteit willen laten zien. Het is dé carrière kans in politiek-correct Nederland.

Laagopgeleiden
Sluwe opportunisten storten zich op de ‘achtergebleven’ burger. Om te laten zien wat er ‘leeft’ gaan redacties naarstig op zoek naar duidelijk herkenbare laagopgeleiden. Aan de deugtafel van Pauw kon u onlangs zien waartoe dat leidt. Minachtende moralisten die met weerzinwekkend genoegen op de hurken gaan om degenen die voor hun ongenoegen niet de juiste woorden vinden vilein te vernederen. Ook op de rechterflank van deze Democratische partij trekken alle analytici feilloos de verkeerde conclusie.

De namen die op dit moment circuleren voor de belangrijke posten in het regeringsteam van president Trump maken duidelijk dat de sloop van het politiek-correcte systeem van bovenaf zal beginnen. Wie kiest voor mensen als John Bolton kiest voor de ontmanteling van de VN. De parade paardjes van de politiek-correcte elite zullen steigeren. Het Trump-team kiest voor een frontale aanval op alle ondemocratische en intens corrupte internationale organen die onze postmoderne wereld besturen.

VN
Een Trump-regering zal alles in het werk stellen om een einde te maken aan de islamitische overheersing van de VN. Trump is van plan op korte termijn de miljarden verslindende VN-klimaathype een halt toe te roepen. De Trump-regering zal de soevereiniteit van staten prefereren boven internationaal recht. Een botsing met het ondemocratische wangedrocht in Brussel is onvermijdelijk. De geïrriteerde en hautaine reacties van de EU-commissie maken duidelijk dat men beseft dat hun neergang aanstaande is. Ook de NAVO zal zich moeten ontdoen van zijn politiek-correcte wereldbeeld. De druk uit Washington zal enorm zijn.

Anti-Amerikanisme
Bij linkse dwazen als Klavertje Kletskoek, Roemer, Pechtold c.s. en hun idolate media-aanhang, zou het besef kunnen doordringen dat hun anti-Amerikanisme gratuit gelul is. Met politiek-correcte taal stopt men geen gewapende tegenstanders. De vrijheid om de grootst mogelijke onzin te debiteren heeft men uitsluitend te danken aan Amerika. Amerika beschermt ons continent voor ieder gevaar en betaalt zo’n beetje de hele rekening. En reken maar dat Trump links Europa de gevolgen van hun houding op niet mis te verstane wijze zal voorhouden.

Wie meent dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen heeft niet goed opgelet. Donald Trump heeft in Amerika afgerekend met alle oude machten en politieke dynastieën. Hij heeft gestreden tegen de voltallige media en het politiek-correcte deel van zijn eigen partij. Het is een verbluffende prestatie. Een knock-out. Zijn overwinning is totaal. Dat besef daalt in politiek-correct Amerika langzaam neer. Ontkennen is niet langer mogelijk.

Geweld
Politiek-correcte Amerikanen huilen bittere tranen omdat ze beseffen dat hun wereldbeeld in stukken ligt. En wanhopig links doet wat het altijd doet. Grijpen naar geweld. Opgehitst door medewerkers van de media. Na vijf dagen van brandstichting, plunderingen en gevechten is de agressieve aanhang van Clinton nog altijd niet gesommeerd de straat te verlaten. Niet door Clinton noch door president Obama. De Democratische leiding zwijgt in alle talen. Deze ontwikkelingen tonen een moreel failliet. De partij van de illusies ligt in duigen en wacht een felle interne strijd om het roer en de macht.

Israël
Het Trump-tijdperk wordt ook slikken voor Israëlhatend Europa. De VS-ambassade gaat verhuizen naar Jeruzalem. De Palestijnse sprookjes worden niet langer geloofd. Premier Netanyahu ziet een echte vriend op het toneel verschijnen. Trump en Bolton zullen de conflicten in het Midden-Oosten op zakelijke en rationele wijze benaderen. Het slagvaardige Trump-team heeft Obama vanaf dag één al nadrukkelijk gewaarschuwd geen besluiten meer te nemen die haaks staan op het komende buitenlandbeleid van de regering Trump. Obama’s per decreet gevoerde beleid belandt met een paar pennenstreken op de vuilnisbelt van de geschiedenis.

Midden-Oosten
Via Twitter gaf de Midden-Oosten journalist Harald Doornbos zijn volgers een analyse van de te verwachten gevolgen in de regio na de verkiezingszege van Donald Trump. Het is een van de weinige, zinnige analyses die ik zag in onze diep in dromenland verkerende media. Harald maakt m.i. wel een aantal inschattingsfouten. Zo frommelt hij vanwege een oude antipathie, Israël in een blok van landen dat strijd zou voeren in Syrië. Dat is aperte onzin die zijn analyse onnodig verzwakt. Gelet op de uitspraken van Trump en Bolton is het duidelijk dat Amerika geen machtig Iran zal tolereren. Op geen enkele wijze. Al zouden Obama, Kerry en Mogherini op hun kop gaan staan; de Iran-deal wordt definitief ontmanteld. Gezien de vele expliciete uitspraken van Trump en zijn adviseurs is de (terechte) stichting van een Koerdische staat dichterbij dan Harald denkt. Al was het maar als bufferstaat tussen Turkije en de vijandige islam.

Rusland
Team-Trump zal door een pragmatische en zakelijke opstelling richting Poetin in staat zijn de gemoederen in Oost-Europa te kalmeren. Het zal met Rusland optrekken tegen islamitisch terrorisme. Het zijn niet langer ideologieën maar (gedeelde) belangen die het wereldtoneel zullen bepalen. Voor de zendelingen-politiek van de EU is in zo’n theater geen plaats meer. De diplomatieke wereld wacht een schok. Een ideale tijd om eens flink de bezem te halen door de linkse ambtenarenkliek van ons ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuw tijdperk
De onvermijdelijke veranderingen in ons land zullen nog even op zich laten wachten. Mediabonzen en bestuurders zullen zich als semantische slangenmensen in alle bochten wringen om hun noodlot te ontlopen. Maar het is te laat. Hun tijd is voorgoed voorbij. De vernieuwingsdrift van Amerika slaat onherroepelijk over naar Europa. Een nieuw tijdperk breekt aan.

Het is voelbaar in alle gelederen van onze maatschappij. Ieder dwangmiddel dat de politiek-correcte elite nog wil inzetten om de boel te redden zal de revolte slechts doen toenemen. Het wordt tijd dat men in de redactielokalen van ons land beseft dat men medeverantwoordelijk is voor de gespannen situatie. De mainstream media liggen in bed met de macht. De journalistiek zal weer onafhankelijk moeten worden. Anders is het met hun geloofwaardigheid en hun toekomst voorgoed gedaan.

Sociologie
In ons aller belang dient er een spoedig eind te worden gemaakt aan de wildgroei van ’sociale’ opleidingen.

Het merendeel der afgestudeerden vindt alleen emplooi in overheidsorganen. In het bedrijfsleven zit niemand op hen te wachten. De toenemende uitstroom van sociologisch geschoolden creëert een ondoordringbare bureaucratie en staat het ontwikkelen van zinnig bestuurlijk beleid in de weg. Deze alomaanwezige sociologische kaste belemmert bovendien een open en gezond publiek debat. Het is een zinloze verspilling van geld en intellect.

Reagan
Net als Jan Ganjentaan zie ik in de opkomst van Trump een grote overeenkomst met die van president Reagan. Deze door links zo hevig bespotte president heeft door standvastig en krachtdadig beleid de koude oorlog beëindigd onder het motto: “We win; they loose”.

De taak die President Trump wacht is groter. Hij moet het westen beschermen tegen de gewelddadige islam en bevrijden uit de suïcidale wurggreep van zelfhaat en defaitisme. Terwijl hij beschermt en bouwt moet hij alle postmoderne luchtkastelen neerhalen en de macht van moralisten breken. Gezien zijn behendigheid met de sloophamer tijdens de verkiezingsstrijd zullen de Ivoren Torens vallen als bouwsels van bordkarton.

Laat onze politiek-correcte elite en hun aanhang op beschaafde en democratische wijze het toneel verlaten. Versta de tekenen van de tijd. Dit is de laatste postmoderne acte. Een volgende komt er niet. Het doek valt. Het tijdperk van politiek-correct theater is voorgoed voorbij.

===============================================================
Foto: Donald Trump speaking with supporters at a campaign rally at the Prescott Valley Event Center in Prescott Valley, Arizona. by Gage Skidmore is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] intoomt, kent haar noch Hilversum. Veranderingen in dit betonnen mediapark vergen een sloophamer-revolutie. ‘De NPO is er voor iedereen’ is haar mantra. Dat dit niet het geval is bewijst het […]

trackback

[…] heerst er woede en ontzetting in Hillywood. Het oude linkse luchtkasteel wordt kapot geslagen door de sloophamer van een rechtse bruut. Waar komt zijn populariteit vandaan? En welke kwalijke invloeden oefent zijn […]

Theo Haffmans
Theo Haffmans
5 jaren geleden

Ik hoop dat we dit nog gaan meemaken!

J. Hellemons
J. Hellemons
5 jaren geleden

Ik hoop van harte dat Trump, liefst zo snel mogelijk, slaagt!

trackback

[…] drie weken en bouwmeester Trump kan […]

trackback

[…] en zijn links-liberale vrienden wordt niet zozeer veroorzaakt door deze Korea-crisis maar door het sloopwerk dat Donald Trump verricht op het gebied van ideologische luchtkastelen, ondemocratische instituten […]

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x