CDA vaart linkse koers en verraadt Israël

Het CDA heeft de afgelopen weken, onder aanvoering van Raymond Knops en begeleid door PvdA-klaroengeschal, het huis van fatsoenlijk Nederland verlaten. Het kon de lokroep van linkse ketelmuziek niet langer weerstaan.

Israël-hatend
Opgetogen schaarde het zich achter een bonte stoet van Israël-hatende partijen, organisaties en individuen. Het vertrek veroorzaakte grote onrust bij de achterban. De feestende fractieleden werden teruggefloten. De roomse buitenlandspecialist Knops bleek een keizer zonder kleren.

Afgelopen donderdag maakte hij dankbaar gebruik van een sluw gesneden schaamlap; een ‘aangepaste’ anti-BDS motie aangeboden door SGP’er Kees van der Staaij. Het lendendoekje is echter te doorzichtig en te klein om de schande te bedekken. De linkse zweren zijn voor iedereen zichtbaar.

Strijd
Binnen het CDA woedt al jarenlang een strijd tussen rationele bestuurders en irrationele onderbuikdenkers. Een gevecht tussen realisten als Maxim Verhagen en antisemieten/antizionisten als Van Agt. Nadat Pieter Omtzigt op 8 oktober 2013 sancties overwoog tegen Israël, wist links Nederland dat het onderbuikdenken gewonnen had. Kapitein Buma’s bemanning draagt de pet rechts, maar vaart een linkse koers. Deze houding komt ook tot uiting in het bizarre stemgedrag van EU-CDA’ers als , mede-initiator van de Europese richtlijn om Joodse producten te labelen.

Sancties
Woensdag 15 juni zag Knops zich genoodzaakt een verklaring te publiceren. Een stuk dat grossiert in halve waarheden en handige omissies. De commotie ontstond door de motie Servaes (PvdA) die onvermijdelijk leidt tot sancties tegen Israël. Knops beweert dat sanctiemaatregelen beide partijen kunnen treffen, terwijl hij drommels goed weet dat één partij consequent beschuldigd wordt van het ondermijnen van vredesbesprekingen: Israël.

Zondebok
Want hoeveel terroristen Israël ook vrijlaat en hoeveel land het opgeeft, het is nooit genoeg. Palestijnse leiders kunnen straffeloos leugens verspreiden, miljarden verduisteren, hun bevolking aanzetten tot moord, kinderen onderdompelen in jodenhaat en alle vredesonderhandelingen weigeren; de uitkomst staat vast: Israël is de zondebok.

BDS
Dat Knops deze akelige sanctiemotie als mede-indiener heeft ondertekend laat hij gemakshalve onbenoemd. Ook de ondertekening van de bizarre motie-Sjoerdsma (D66) waarin de regering wordt gevraagd ‘moedige mensenrechtenwerkers‘ te steunen en zich te mengen in het wetgevende proces van een bevriende, soevereine staat, verzwijgt hij voor zijn lezers. Bij zijn aankondiging dat het CDA voor de motie Van der Staaij zal stemmen om subsidies aan ‘BDS’-organisaties (aanhalingstekens Knops) te stoppen, verzuimt hij te vermelden dat hij eerder tegen deze motie was.

Van der Staaij bood na een copy & paste aanpassing (zoek de verschillen) de ‘gezichtsreddende’ motie opnieuw aan. Uiteraard liet de NOS in haar verslag vooral boze linkse politici zien terwijl de grappige reactie van Kees van der Staaij sneuvelde op de montagetafel.

Grenzen
De PVV en de SGP staan onvoorwaardelijk achter Israël. Ook de constructieve opstelling van de VVD en CU is lovenswaardig. Helaas spreekt de VVD voortdurend over zogenaamde 1967- grenzen. Een tamelijk irreëel uitgangspunt voor een rationele partij met internationale onderhandelingsambities. Het betreft ‘grenzen’ die door rechts èn links Israël als onverdedigbaar worden beschouwd.

Onbetrouwbaar
Het CDA heeft Israël verraden door de gretige toetreding tot de gelederen van het anti-Israël-kamp. De partij zal in het internationale MO-overleg geen rol meer spelen. Het CDA is een onbetrouwbare gesprekspartner die ons land richting Frankrijk en Zweden drijft.

Kiezers die een Palestijnse terreurstaat willen erkennen en financieren kunnen kiezen uit D66, Groenlinks, SP, PvdA, PvdD, DENK èn het CDA. Voor de rest van Nederland is de keus niet alleen kleiner geworden maar vooral duidelijker. Zichtbaar verraad biedt helderheid in duistere tijden.

Foto: christenenvoorisrael.nl

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen boycotmotie van het CDA en D66 zal, na Parijs en de weigering van Israël om bij dit antisemitische […]

trackback

[…] In Den Haag trachten de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie een nieuw kabinet te vormen. Een kabinet waarin het vertroetelen van arabische antisemieten weleens een nieuw hoogtepunt zou kunnen bereiken. Een regering met de Nederlands/Palestijnse Sigrid Kaag/al-Qag als de nieuwe D66-minister van Buitenlandse Zaken. Een kabinet waarin belangrijke posities lijken weggelegd voor pro-Palestijnse politici als Alexander Pechtold en Raymond Knops. […]

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Goed, en heel nodig artikel.

Aan het CDA liet ik vorige week, per mail – met redenen omkleed – weten, dat hun beleid veranderd is in verraad aan Israel en in wezen in gedogen [ of erger ] van Arabisch / islamitisch geweld en terreur; en dat dit onaanvaardbaar is. Aan de VVD had ik al een mail met gelijke strekking verstuurd.
Laten we allen, de politieke partijen berichten, met onze standpunten. Adressen via http://www.tweedekamer.nl.
En, opvallend: bron Gatestone Institute: een aantal maanden geleden, werden in Libanon en in Gaza, de tv-stations van al-Jazeera Arabiya gesloten en tientallen journalisten uit hun baan gezet. Hier hoor je dan geen enkele Nederlandse politicus over …

Ron
Ron
7 jaren geleden

En zo beslist het collectief weer voor het individu=consument: laat de consument hierover individueel beslissen!

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

Dit worden Nederlandse overheids-maatregelen; dus dwingend voor iedereen.
Worden Nederlandse producten, in het buitenland ‘gelabeld’ en geboycot ?

Alphons Mantel
Alphons Mantel
7 jaren geleden

hoe meer moslims in een land, hoe meer Jodenhaat en terrorismekansen.

A. Mantel

YY
7 jaren geleden

Het is duidelijk dat we op een mondiaal kantelpunt aankomen. Islam wordt meer en meer als een gevaarlijke geestelijke stoornis herkend en het geduld raakt wereldwijd op met deze gestoorde monsters.
Het enige dat Israël hoeft te doen is af te wachten tot de andere landen dit probleem eindelijk ook gaan aanpakken.
Dan kan het palestijnse probleem eindelijk worden aangepakt en geneutraliseerd.

HJC van Veen
HJC van Veen
7 jaren geleden

Uiteraard is Palestina niet gediend met organisaties als Hamas maar met een constructieve en reële opstelling van Israel die gaat leiden naar twee staten met de grenzen van 1967. Daarmee vaart het CDA geen linkse koers. De kracht van Israel ligt in het erkennen van Palestina wat ook Sadat | Egypte | deed in het verleden.

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HJC van Veen

Het probleem zit niet bij Israel maar bij de Palestijnen die elke onderhandeling afwijzen en saboteren, hun kinderen opvoeden in Jodenhaat en blijven volharden in terroristische aanslagen op Israël. En dan beweert u dat Israël niet constructief en reëel is. Wat een totale onzin.

jowitteroosblog
7 jaren geleden

Dit is op jowitteroosblog herblogd.

bari1951
7 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x