Advertenties

Frans Timmermans: Pater en Patser

Iedereen kent Frans Timmermans. Er is geen medium denkbaar zonder tekst of beeld van deze hip-gebrilde grensopheffer. Overal lacht zijn paapse tronie je weeïg toe.

Mijnwerker
De grootste promoter van deze Timmermanscultus is hijzelf. Via Twitter, Facebook en andere media richt zijn PR-machine zich zeventalig tot iedere uithoek van de wereld. Kleine Frans werd groot in een diplomatengezin. Gelukkig was een achtergebleven Limburgse opa ooit werkzaam als mijnwerker. Frans haalt hem regelmatig naar boven om zijn PvdA-masker te vernieuwen en zijn hoogmoed te verbergen.

Frans is een homo universalis. Zijn kennis lijkt onbegrensd. Alle vormen van wetenschap, beeldende kunst, muziek en literatuur worden ontsloten door Google-koning Frans. Dagelijks verrast hij zijn publiek met leerzame citaten. Wanneer er beroemdheden overlijden deelt Frans alle ‘persoonlijke’ herinneringen ruimhartig met zijn trouwe Facebook-gemeente.

Pater en Patser
In deze voormalige misdienaar huizen een Pater en een Patser. De Pater schetst zalvend hemelse vergezichten ontdaan van alle onwillige feiten. De Patser praalt met een pover samengestelde verentooi. De Pater preekt in bedroevend slecht geschreven pamfletjes over ‘vertellen, verbinden en verheffen’, steekt oudkatholiek-antisemitisme in een jeugdig antizionisme-jasje en verzorgt eigentijdse versies van de beatmis: standup-angstbezwering voor Eurofiele schapen. De Patser pronkt met foto’s en filmpjes van alle groten der aarde, verre reizen en alledaagse dingetjes die hem weer gewoon en menselijk maken.

Grondwet
De Pater was medeauteur van de Europese grondwet. “Ik daag iedereen uit om een grondwet te tonen die helderder is, die moderner is, die toegankelijker is en die de rechten van de burgers beter regelt”, pochte de Patser. Prompt werd dit onleesbare dwangbevel door een overweldigende meerderheid in Nederland naar de prullenbak verwezen. De Pater schreef stug door aan het verdrag van Lissabon en de Patser baande zich een weg naar het hart van Europa.

Stickeractie
Voor de Europese verkiezingen van 2014 luidde de Jezuïet de noodklok over Wilders’ anti-Islam stickeractie. Onze handelsbetrekkingen met Saoedi-Arabië werden ernstig bedreigd. Frans bracht de boycotcrisis tot een politiek kookpunt. Uit landsbelang zou hij na de verkiezingen Riyad bezoeken om het puin van Wilders te ruimen. De reis werd uitgesteld, over de Ramadan getild, opnieuw uitgesteld totdat de kwestie uit het publieke geheugen was verdwenen. Frans is nooit afgereisd noch werden bedrijven met een boycot bedreigd. De Pater hield morele prietpraatjes terwijl de Patser de boel bedonderde. Na eenzelfde retorische inzet tijdens zijn betraande MH17-speech werd hij beloond met zijn huidige functie als ‘eerste-vice-voorzitter’ van de EU. Sindsdien is Frans koning der ijdeltuiten.

Windbuil
Dat deze roomse windbuil zover gekomen is, is een griezelig fenomeen. Deze irrationele internationalist wordt misbruikt en uitgelachen door geopolitieke mannetjesputters als Poetin en Erdogan. Mocht Poetin het ambiëren rolt hij zonder noemenswaardige tegenstand gepantserd en al Brussel binnen. Ondertussen oefent de Ottomaanse sultan Erdogan via zijn islamitische colonne ongestraft macht uit in Europa, bedreigt iedereen die hem onwelgevallig is en gebruikt hij egomaan Frans als zijn veeltalige buikspreekpop. Met een stuurhut vol machteloze malloten als Frans Timmermans koerst Europa af op een allesverwoestende storm.

Waarom haalt Rutte deze Brusselse blaaskaak niet terug hoor ik u denken. Waar trekken we de grens? Wie beschermt de bevolking? Wanneer tonen onze leiders dat ze over ballen beschikken?

Helaas. Het scrotum van Rutte hangt gebroederlijk naast dat van Koenders en Timmermans in de trofeeënkast van Erdogan. Onze fijnbesnaarde castraten zijn zichtbaar opgelucht door de bevrijding van hun viriele last. Zíj missen niets. Zíj zijn tevreden. Wíj zijn vanaf nu op onszelf aangewezen.

Advertenties
About Uri van As (115 Articles)
| Adjunct-hoofdredacteur OpinieZ | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen | 🇳🇱 🇮🇱 🇺🇸 |🍴🍷 | 🎼 | 📽️ | ✍️ | 📖 |

6 Comments on Frans Timmermans: Pater en Patser

 1. Aisha Markouch // 11 mei 2016 11:16 om 11:16 //

  Rake typering! Globaal gezien, iedereen met een beetje kennis van de geschiedenis weet dat de EU ‘stille oorlog’ is, een vehikel van en door de CIA. Juncker en Tusk zijn ex-Gladio resp. CIA. Timmermans heeft voor het Ned. filiaal van de CIA gewerkt, de Nederlandse Inlichtingendienst.
  Kijk eens wat voor Tweets de man de wereld in stuurt. Zeer veel zeggend. Bruikbare idooot of gevaarlijke gek? Beide?Geen andere conclusie is mogelijk, dat F.T. een gevaar is voor de samenleving.
  ‘Van dik hout’ Timmermans botte en boude uitspraken die door de Nederlandse pers zijn genegeerd:
  “the indirect support my own party, the Dutch Labor Party, gives to the Islamo-Nazis of Hamas, “
  “a large part of the EU has a criminal mindset. “
  “I have always prided myself in being more intelligent than most politicians. I am a suave diplomat and speak many languages. In order to maintain this image, I have often managed to “manipulate the truth in such a manner that my motives aren’t too transparent”
  “Europe doesn’t believe this applies to the Palestinians, which is why we whitewash their criminality and genocidal intentions.”
  “Our party leader, Diederik Samsom, is a main inciter against Israel.[17]”
  “(UNHRC). I knew very well that it is a zealously anti-Semitic body,”
  Eigenlijk een politieke terrorist.

 2. En aan hoe Honecker, in 1989, aan z’n eind kwam: verjaagd door het volk.

 3. WFM de Lepper // 8 mei 2016 19:57 om 19:57 //

  Subliem artikel Mijnheer Van As! Chateau! Zelf ben ik opgegroeid in de paapse, lees: R.K. traditie. Ook in het katholieke zuiden. (Bewust géén kapitaal bij katholieke anti-semitische Zooi!!)
  Misschien bent u het vergeten, of bewust weggelaten, ??, maar deze ijdeltuit en narcist, moest op de laatste dag van zijn “ministerschap”, waar ook niemand hem voor gekozen had, nog supersnel vele miljoenen overmaken naar zijn hamasvriendjes. In het politieke leven een opvreter van uw en mijn geld, een lamzak van hier-tot-gunder, maar toen was er op eens haast geboden; direct, in No Time geaccordeerd door de andere lapswans. Die hem opvolgde. En Bertje staat nòg dichter bij deze terreurgroep dan Timmermans en Ploumen samen; en dat zegt op zich al genoeg! Ik kan bijna niet wachten tot Receptie mogen stemmen…of zouden we tegen die tijd al overgeleverd en totaal ingepakt zijn door die andere vriend van ze, die alles en iedereen straal uitlacht?. Krijgen we dan allemaal een Receptje Erdogan. Les in geitenneukerij dus?

  Ik zou iedereen willen oproepen en toeschreeuwen: laten we de pen blijven hanteren.
  Heerlijk dat daar nog steeds gelegenheid voor is!

 4. Prima artikel.

  Timmermans zit op een functie met grote macht – terwijl hij door NIEMAND gekozen is.
  Die hele “EU” is NIET democratisch tot stand gekomen.
  Timmermans is GEEN democraat. Hij is een USURPATOR.
  En hij heult met Erdogan, de islamo-fascist en de massa-moordenaar van de Kurden.

  Hij doet me elke keer weer denken aan de communistische dictator Erich Honecker [ DDR ].

 5. GEWELDIG stukkie Hr. van As. Chapeau!
  Ik volg ons Zimmerfranzke al jaren met verbazing.
  Een enge blaaskaak welke duidelijk laat zien tot wat een niveau die hele PvdA
  kliek is gedevalueerd, n.l. Grachtengordel Kaviaar Socialisten die geheel van
  hun wortels zijn losgeraakt.
  Kijk eens naar zo’n korpsballetje Koenders, met artistieke lokjes haar en zuinige
  mondje, daar op het strand in Libie, losjes uit de pols een paar miljoentjes strooiende
  beweging, indruk staat te maken voor de draaiende camera’s….compleet van de
  pot gerukt.
  Vrouwtje Plaumen kwistig miloenen verkwistende tante, zich met schorre stem een
  baantje staat te kopen bij de VN,,van UW belastingcentjes ipv dat haar PvdA clubje
  aandacht heeft voor de OUDEREN van dit landje, in hun vuile pampers en welke hun
  uren aantal wordt gereduceerd met de thuishulp krachten….
  SCHANDE!

 6. Grappig geschreven. De grond van de zaak wordt echter samengevat in de laatste zin. Ik zou er nog aan toevoegen: ontvoeren die vent en laten verdwijnen om vervolgens een fors losgeld te eisen. Kijken of dit betaald wordt. Ondertussen blijven wij lafbekken die klagen maar niets doen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: