Advertenties

NRC-journalist Anna Krijger gaat gezellig undercover in Oost-Jeruzalem

U heeft de afgelopen vast het een en ander gelezen over de congressen van D66 en GroenLinks. Daar kwamen beide partijen met een voorstel om nou net Israel de duimschroeven aan te draaien.

Zoals we gewend zijn, moet Israel zonder duidelijke argumenten op het schavot van deze nihilistische policorclubjes. Het huidige clubblad van de progressieve wereldverbeteraars is het NRC van Peter Vandermeersch, de geïmporteerde Belg die met straffe hand als gids fungeert voor zijn redacteurs en correspondenten.

Activisten
Hoewel Vandermeersch beweert pro-Israël te zijn, zijn zijn correspondenten dat zeker niet. De voor NRC in Israël gestationeerde correspondent Derk Walters en zijn ook voor o.m. NRC werkende partner, freelance journalist Anna Krijger roepen de meeste vraagtekens op aangaande objectiviteit. Walters wordt regelmatig geconsulteerd door een divers pluimage Pro-Palestijnse activisten, gelieerd aan bijvoorbeeld de pro-Palestijnse radicale website Electronic Intifada. Anna Krijger doet in activisme weinig voor hem onder. Deze week kon het gedrag van Maarten Zeegers, arabist en auteur van het boek ‘Ik was een van hen’ op haar volledige afkeuring rekenen.

Zeegers
De journalist Maarten Zeegers was met zijn Syrische vrouw weggestuurd uit Syrië en gaan wonen in de vooral door radicale moslims bewoonde Haagse Transvaalwijk. Hij kon alleen door de lokale bewoners worden geaccepteerd als hij zich als één van hen voordeed. Dat heeft hij drie jaar gedaan en over zijn ervaringen een boek geschreven. Dat undercover-bestaan vond Anna Krijger “oriëntalistisch” (zoiets als Westers en onderdrukkend en fout en arrogant tegelijk), maar bovenal “onethisch”. Want – zo zegt Anna – als journalist dien je altijd in alle openheid te werk te gaan.

Er zijn volgens Anna voor journalisten wel uitzonderlijke redenen die het toelaten om undercover te gaan, bijvoorbeeld bij vermoeden van wetsovertredingen. Nu weet iedereen dat binnen het salafisme of de politieke islam het actief bijdragen aan de jihad eerder regel dan uitzondering is, maar volgens Krijger mag dat nog steeds geen motief zijn voor undercover journalistiek. Shoot me!

Oost-Jeruzalem
Nog geen dag na deze bash aan het adres van Maarten Zeegers blijken Walters en Krijger naar eigen zeggen te verhuizen van het mondaine Tel Aviv naar uitgerekend het Arabische Oost-Jeruzalem. Zoals Krijger zelf tweette, is ze wel klaar met Tel Aviv, met het strand, cocktails, gay-feestjes en de kunstenaarsscene.

Wat een ironie! Krijger verhuist naar – “het bezette” – Oost-Jeruzalem om daar zelf sort of undercover te gaan. Tussen de Arabieren wonen, deel van de gemeenschap worden om over ze te kunnen schrijven. De met een Syrische vrouw getrouwde Maarten Zegers mag dat niet, maar Anna natuurlijk wel. Zo komen er volgens haar leuke verhaaltjes, een beetje actie en kan ze in het Arabisch converseren.

Blockgraag
Wie de tijdlijn van de blockgrage Krijger nog mag volgen, ziet dat ze niet alleen genoeg heeft van de homo’s in Tel Aviv en het liberale klimaat daar. Getuige haar reactie op deze tweet waarbij ze meldt dat haar de tranen over het gezicht lopen. Van het lachen dan wel. How low can you go?

 

 

 

 

En als Anna aan een pro-Pally activiste een Zionistische (varkens-?)schnitzel in de vorm van Israël tweet, vindt ze dat natuurlijk zelf ook erg leuk.

In mijn optiek heeft de dame in kwestie door haar optreden zojuist een open sollicitatie gedaan bij het Jordaans persagentschap. Om daar als verslaggever voortaan de situatie rondom de Al Masjid Ul Aqsa moskee op de Tempelberg te coveren.

Indien u de ongetwijfeld objectieve producties van Krijger en Walters terug wilt lezen, is het raadzaam om dat snel te doen. Het duo is namelijk bezig om bepaalde digitale sporen grondig van diverse obscure websites en de sociale media te verwijderen. Just in case uiteraard.

35

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
17 Draadjes
18 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
7 Auteur(s)
Koby ZicherGertieBasterix (@leidenhaag)ikkeAnnemijn Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Cool Pete

@Annemijn

Nagekomen correcties / conclusies:

a. Ramses Nasser = Egyptische namen.
b. Niemand vraagt om / gelooft in uw – gevaarlijke – verhaaltjes.
c. Tegenwoordig – na een eeuw van verdrijven en uitmoorden van joden – beginnen
sommige Arabische “intellectuelen”, SPIJT te krijgen en jammeren ze: “Hadden we de joden
maar terug; toen ging alles veel beter hier.”
d. Mohammedanisme is – al 14 eeuwen – gebaseerd op joden-haat.
Daders – versus – Slachtoffers.
e. — Leer hier allemaal van. —

Cool Pete

tips:

– Jalta.nl
– Gatestone Institute. com
– e.v.a.

Cool Pete

@Annemijn,
Weer beschuldigt u mij VALS. Ik heb geen hekel aan mohammedanen; zij hebben per definitie een hekel aan mij.
Ik wist niet eens wat het mohammedanisme was, totdat het zich hier binnendrong. Noodgedwongen, heb ik de
inhoud, werkwijze en geschiedenis van die “leer” uitgebreid bestudeerd. Het mohammedanisme roept al 1400 jaar, dat alle anderen de vijand zijn – en met ALLE middelen moeten worden bestreden. Vandaar.
En waarom worden EX- moslims met de dood bedreigd / vermoord ?
Oorzaak en gevolg.
Het mohammedanisme is het nieuwe fascisme.

Van uw zgn. “wens-denken” inzake het Arabisch-Israelische conflict, heb ik hier boven duidelijk gemaakt, dat dit
de situatie alleen maar zal verergeren. Ook heb ik aangegeven hoe het WEL kan. Maar u leest kennelijk niet.

Aangezien u op NIET EEN van mijn argumenten ingegaan bent en ingaat,, sluit ik deze discussie.

Annemijn
Annemijn

Vanuit uw afkerende houding tegenover álle moslims, heeft u een visie ontwikkeld op dit conflict. Aangezien de meerderheid van de Palestijnen uit moslims bestaat, bent u niet in staat om objectief te kijken naar de positie van deze mensen, want als er één ding is waar u een hekel aan heeft, dan zijn het wel moslims, nietwaar.

U erkent niet dat het Palestijnse volk bestaat. Onze eigen voormalige Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr, waar liggen zijn roots? Zijn vader is geen Palestijn en zijn roots liggen niet in Palestina, want dat bestaat allemaal niet, heeft ook nooit bestaan. Of toch wel?

Ik sta nog steeds voor een ideaal: een vredige staat voor de joodse bevolking, maar ik zie ook de andere kant van het verhaal: de Palestijnen. De schuldvraag van dit conflict laat ik in het midden. Vooruit kijken naar de toekomst hoe Israëliërs en Palestijnen vrede kunnen sluiten – met vrijheid van gebruik Jeruzalem – is belangrijker dan het demoniseren vanaf de zijlijn.

Probeer de schuldvraag los te laten, Palestijnen ook als mensen te zien en niet alleen als moslims en kijk positief naar een manier waarop Israëliërs en Palestijnen vredig zouden kunnen leven in twee staten of één staat.

Cool Pete

@Annemijn,
Duidelijk bent u zeker: u schrijft verhalen vol onjuistheden – die door mij zijn aangetoond. NIET EEN van mijn
argumenten heeft u, ooit , waar dan ook, weerlegd.

Verder: nu gaat u in, op wat bij een ANDER onderwerp geschreven is; ook weer zo’n manipulatie van u.
Daar vroeg ik u, of “iets tegen mijn ras heeft”. Het woord “haat” heb ik niet gebruikt. U beschuldigt mij VALS.
Uw “manieren” worden steeds duidelijker……………
En mijn ras is: man; een constructieve, die dus altijd aan de goede kant van de geschiedenis heeft gestaan.

Misschien zijn uw verzinsels, een goede reden om uw “reflectie op uw eigene”- zoals u dat noemt -,
te intensiveren?

Annemijn
Annemijn

Ik was volgens mij duidelijk. Bij het andere opiniërend schrijven vraagt u zich – geheel irrelevant – af, of ik mannen haat. Wat is er met u aan de hand? Te weinig borstvoeding gekregen?

Cool Pete

@Annemijn,

[‘k was even een paar dagen elders.]

Ik hoor u niet meer. En nu ?

Niemand trapt in uw manipulatie en bedrog.

Annemijn
Annemijn

@Cool Pete

U moet – met uw kennis – ook weten, dat vóór de oprichting van de officiële staat Israel in 1948, er een verdelingsplan is gemaakt, die ongunstig uitviel voor de toenmalige Palestijnse bevolking. Zij kregen namelijk een veel kleiner deel land toegewezen dan de Israëlieten, wat aanleiding was voor oorlog. Dat even terzijde gelaten. Er zijn dus Palestijnse gebieden die bestemd zijn voor de Palestijnen. Dit ontkennen, maakt u automatisch een voorstander van illegale kolonisatiepolitiek. En precies die kolonisatiepolitiek is heden ten dage het probleem. De weg naar vrede, betekent ontruiming van de nederzettingen. Pijnlijk en moeilijk, maar wel nodig. Zult u het niet mee eens zijn, want u bent blind en mist hierdoor een realistische en objectieve blik op de zaak. Beterschap gewenst.

Cool Pete

@Annemijn,
Daar gaat u weer. Iedereen kan in geschiedenis-boeken controleren, dat hetgeen u hierboven beweert, niet
klopt.
In het verdelings-plan van de Verenigde Naties [ 1947 ], werd het hele Britse mandaat-gebied opgedeeld in:
– ruim 80 % voor de Arabieren: geheel [Trans]-Jordanie, Samaria, Gaza, stukje Noord-Israel.
– zo’n 20 % voor de joden: de helft van Cis-Jordanie.
De joden aanvaardden het plan, de Arabieren verwierpen het. Van uw zgn. “palestijnen” is in het plan geen sprake.
Nadat de joden in 1948 de staat Israel uitriepen, op dit kleine stuk, werd het direct door de gehele Arabische Liga
aangevallen. Voor deze Arabische aanvalsoorlog werden door het gehele mohammedaanse Midden-Oosten
“vrijwilligers” geworven – aan wie geld, en land !!!!, beloofd werd. Het zijn vooral de talrijke nazaten van deze
aanvals-“vrijwilligers”, die de zo vurig door u verzonnen groep “palestijnen” vormen; Arabieren dus.
[ Overigens komt de naam “palestijnen” van: de Filistijnen – reeds lang niet meer traceerbare afstammelingen
van een in de oudheid binnenvallend zeevolk.]
De Arabische Liga herhaalde dergelijke aanvalsoorlogen in 1967 en 1973.
U noemt het Israelische beleid: “kolonisatie-politiek”; maar in werkelijkheid is het een met Jordanie en de huidige PA gedeeld veiligheids-beleid.

Onder andere deze bovenstaande geschiedenis en gegevens, maken duidelijk dat het ONZINNIG is,
uw zgn. “vredes”-wens op vervalsing van de geschiedenis te baseren.

Als alle Arabieren en andere mohammedanen, stoppen met hun – 14 eeuwen oude – fundamentalisme,
oorlogen en terrorisme, en als zij:
– aan geboorte-beperking gaan doen [ overbevolking en geboorte-overschot ]
– hun vele, grote woestijnen vruchtbaar gaan maken
– overal democratische rechtsstaten gaan opbouwen
DAN kan er begonnen worden met het OPBOUWEN VAN VREDE.
Zo is de grote mensen wereld.

p.s. ging u hierboven op de familiaire / “medische” / hatelijke / humoristische toer ? humor, zullen we maar zeggen;
daarom kan ik u dan ook niet [ zo ] serieus nemen.

Cool Pete

aanvulling:
de aantallen van de [ 1948] Arabische aanvals-oorlog-“vrijwilligers” liep toen zeker in de tien-duizenden.

Annemijn
Annemijn

Een stuk land in het MO grenzend aan Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse gebieden. Heilig omdat het land delen heeft die van betekenis zijn voor (ultra)religieuzen zoals joden, moslims en christenen op grond van hun religie.

Cool Pete

En nu ?

Gaat u nu weer helemaal opnieuw beginnen ?
Gaat u nu weer u zelf – zinloos – herhalen ?

Annemijn
Annemijn

Wilt u überhaupt wel dat er vrede komt in het Heilige land. Of kunt u dat niet aan? 🙂

Koby Zicher
Koby Zicher

Over welk Heilig Land heeft u het eigenlijk en op basis van welke gronden?

Cool Pete

Nu laat u zich wel heel stupide kennen.
En: u voert niet een argument aan; en: op niet een argument gaat u in.

Helaas, kan niemand “vrede” VERZINNEN.

Cool Pete

oftewel: vrede kan niet gebaseerd worden op VERZINSELS.

Annemijn
Annemijn

Er moet erkenning komen.

Cool Pete

@Annemijn,
U geeft toe, “niet gevoelig” te zijn voor de volledige kennis van zaken – zelden heb ik zo’n kortzichtig, foutief en
belachelijk standpunt vernomen.
Uw omschrijvingen: – “de werkelijke situatie”, – “…is de enige weg naar vrede”, -” wereldwijd zou het ook veel onrust wegnemen”,
worden nergens onderbouwd en dat die enige inhoud zouden hebben, blijkt nergens uit. Het zijn dan ook uw
verzinsels.
En u vindt , dat er “erkenning moet komen”. Iets wat nooit bestaan heeft, kun je niet erkennen.
Het is dan ook volstrekt onzinnig, en uitermate gevaarlijk, in zee te gaan met onbepaalde, omwonende islamitische
Arabieren, die – demografisch en historisch – nooit enige eenheid, noch een vast omschreven
woongebied hebben gehad; en die – ook, sinds begin 20e eeuw – oorlogen en massa-terrorisme uitoefenen
tegen een [ in 1948 ] door de Verenigde Naties erkende staat; die ook nog de enige welvarende, democratische
rechtstaat is in het hele Midden – Oosten.
Uw verhalen overtuigen totaal niet. En maken geen enkele indruk.

Gertie
Gertie

Samen met Anna Krijger een studie gedaan, ze was met kop en staart de slechtste in de hele geschiedenis, maar gehaaide mensen komen ergens en uiteindelijk ten val!

Basterix (@leidenhaag)

Ik hoop dat NRC dit ook weet voor het geval ze nog meer van haar artikelen willen plaatsen. Wat een secreet.
Dat ze undercover gaat is natuurlijk uitgesloten, de enige Westerlingen die daar gaan wonen zijn journalisten. Dat kan allemaal, het is wel even wat anders als drie jaar de salafist uithangen. Dat zou zij nooit kunnen, drie jaar de Israeliër uithangen die een stukje Westoever bebouwt. Met d’r schnitzel.

Annemijn
Annemijn

Correctie: Palestina.

Annemijn
Annemijn

Nee, ik heb het o.a. over de Westelijke Jordaanoever. Zowel Israeli’s als Palestijnen hebben een historische, culturele en religieuze geschiedenis op het stuk grond dat Israël/Palsetina heet. ‘Het Heilige land’. Om vrede te bewerkstelligen moet toegewerkt worden naar een Tweestatenoplossing. Israël is de bovenliggende partij. Heeft een sterker leger. Er zijn ook nog altijd meer dodelijke slachtoffers in dit conflict aan de Palestijnse kant. Ik zet hier geen slachtoffersrol neer voor de Palestijnen hoor, zijn namelijk ook geen lieverdjes. Maar zijn wel feiten. D66 en GroenLinks zien daarom graag wat meer inzet van Israël voor de vrede.

Cool Pete

@Annemijn,
Er zit geen enkel valide argument in wat u beweert; vandaar dat het totaal niet overtuigt.
De lange geschiedenis, met achtergronden en oorzaken, is u kennelijk geheel onbekend. U praat overal langs heen, en beweert dan ook eigenlijk zomaar wat. Ergens verstand van krijgen, vergt uitgebreide studie.
Alleen al het feit, dat het zgn. “palestijnse volk” nooit heeft bestaan – demografisch en historisch – is u ontschoten; ze zijn afstammelingen van regionale Arabieren. Het huidige gebruik van het woord “palestijns” is een verzinsel van de [ Egyptische ] top-terrorist Yassir Arafat, een leerling van al-Husseini, de mufti die in WO II bij Hitler op schoot zat. En Arafat’s leerling heet Abbas.

Uw gratuite zgn.”vredewens” verergert de situatie alleen maar.
De Israeli’s zijn niet van plan, zich te laten vernietigen.
En de islamitische, Arabische massa’s voerden diverse oorlogen en plegen onophoudelijk uitgebreid terrorisme, onder het voornemen het geografisch kleine Israel te vernietigen, om er hun Kalifaat + sharia te vestigen.

p.s. “twee-staten-oplossing” ? is er al lange tijd: Israel en Jordanie.

Annemijn
Annemijn

Het jongste Israël is sinds 1948. Je kunt wel steeds dieper gaan in de geschiedenis en het bestaansrecht van Palestijnse volk ontkennen, maar daar ben ik niet gevoelig voor. Gelukkig dat steeds meer mensen de werkelijke situatie onder ogen zien. Toewerken naar de twee-statenoplossing, en dat is niet Jordanië/Israël, maar Palestina/Israël, is de enige weg naar vrede. Wereldwijd zou het ook veel onrust wegnemen. Ik heb er vertrouwen in dat het nog iets heel moois kan worden.

Koby Zicher
Koby Zicher

Palestina is een niet bestaande staat. Dit ter informatie.

Annemijn
Annemijn

Goed dat ook eens een ander deel van Israel wordt belicht, want terwijl er in Tel-Aviv gefeest wordt, worden er aan de andere kant mensenlevens onderdrukt.

Cool Pete

Indien aan “uw” andere kant wordt gefeest – is het meestal bij de begrafenis van Arabische terroristen.
Ook in Israel worden mensenlevens onderdrukt – dan zijn ze afgeslacht door diezelfde Arabische terrorristen.

p.s. het klopt dat heel Jerusalem tot Israel hoort.

ikke
ikke

En met de andere kant bedoel jij natuurlijk Syrie,Jordanië,Libanon, etc.?

TINSTAAFL
TINSTAAFL

Is het überhaupt nog wel mogelijk neutraal te blijven in dit conflict?

Annemijn
Annemijn

Neutraal blijven is moelijk in dit conflict, maar waar er twee vechten, hebben er twee schuld.

Cool Pete

En ook: Oost west, thuis best ? Zoals het klokje thuis klinkt, klinkt het nergens ? Als twee vechten om een been, gaat een derde er mee heen ? Of zo, of zoiets? Da’s verhelderend……

Het bestuderen van de geschiedenis van het Arabisch – Israelische conflict, is zeer nuttig en leerzaam.
De geschiedenis van de Israelieten in dit land, is zo’n ruim 3500 jaar oud.
Het Arabische mohammedanisme – de bron en oorzaak van dit conflict – is zo’n 1400 jaar oud. De inhoud, werkwijze en geschiedenis van deze “leer”, is die van een oorlogs-leer.

ikke
ikke

Waar heb je de wijsheid vandaan dat als er 2 vechten er 2 schuld hebben???

Cool Pete

Prikkelend artikel.
“Leuk” inkijkje in de ongehoorde capsones van zo’n decadente en schijnheilige juffrouw, en haar vriend – die kennelijk nog nooit iets OPBOUWENDS in hun leven gedaan hebben: anders kraam je er niet zulke dwaasheden uit.
Als ze niet zo schadelijk waren, zou elke aandacht verspilling zijn.

Cool Pete

aanvulling:
Door de verdraaide en vooringenomen, ja “activistische” en propagandistische verhalen van dergelijke
“journalisten”, wordt in werzen Arabisch geweld tegen Israeli’s uitgelokt.

Cool Pete

typo: … in wezen …