Advertenties

De week van het D66-dwangbevel voor Israël

Het is Pesach. In Israël is het de week van de voorjaarsschoonmaak, het huis moet aan kant, zou m’n opa zeggen. Traditioneel is het de bedoeling om het huis vrij te maken van alle restanten van gerezen brood en de keuken een extra sopje te geven.

Israël komt tijdens en na Pesach tot rust. Ieder geniet samen met familie en vrienden van de seder-maaltijd in deze vakantieweek. Joden vieren het einde van de slavernij onder de Egyptenaren en de uittocht uit Egypte, kortom: de bevrijding van het Joodse volk.

Bomaanslag
In de aanloop naar deze feestdagen kreeg Jeruzalem te maken met een bomaanslag op een stadsbus. In de avondspits, op een steenworp afstand van de oude stad van Jeruzalem, blaast een 19-jarige Palestijn zich op. Het gevolg: 21 gewonden met brandwonden en een levenslang trauma. De dader, een “vrijheidsstrijder” van Hamas komt uit een familie van veroordeelde terroristen, waarvan er zelfs één emplooi heeft gevonden bij de UNWRA, de hulporganisatie voor Palestijnen van de Verenigde Naties.

Motie
Het is dezelfde week waarin de zich Democraten noemende bende van Pechtold op het jaarcongres een motie aanneemt die haar vertegenwoordigers in Tweede Kamer en Europees Parlement oproept zich in te zetten voor opschorting van het associatieverdrag met Israël, als de Israëlische regering doorgaat met de bouw van nederzettingen en het schenden van mensenrechten.

Sjoerdsma
De ontwerper van dit dwangbevel is de politieke lichtgewicht Sjoerd Sjoerdsma – aanbidder van EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Mogherini – die in 2014 op een heidag van zijn partij opriep tot een harder beleid ten aanzien van Israel met als doel de tweestatenoplossing er door te drukken. Sjoerd was ooit Nederlands vertegenwoordiger bij de Palestijnse Autoriteit. Hij deed daar wat elke vertegenwoordiger tot dusver gedaan heeft, namelijk de Nederlandse subsidiepoet verdelen onder de grootste tegenstanders van de staat Israel.

Sjoerdsma was werkzaam op de West-Bank, maar woonde veilig in Jeruzalem, want hij was bang voor de Palestijnen. Dit soort ambtenaren heeft de gewoonte Israël met een verheven vingertje de les te lezen. Sjoerd heeft buiten de overheid en de politiek nog nooit voor een werkgever gewerkt. Hij weet wel precies hoe je de Palestijnse aanslagen moet voorkomen: je geeft het echte slachtoffer gewoon de schuld en de dader een zak met geld.

Gewauwel
De D66-congresmotie kan rekenen op brede steun van de leden en achterban getuige de reactie van D66-gemeenteraadsleden in den lande die – zelfs als ze toevallig een Joodse achtergrond hebben – klakkeloos het politiek-correcte gewauwel overnemen. Gevraagd naar een motivatie hullen deze volksvertegenwoordigers zich in stilzwijgen. Daar is hij weer, het opgeheven Democratenvingertje: gij zult…., want anders….!

De partij die onderwijs en kenniseconomie zo hoog in het vaandel heeft staan, denkt er goed aan te doen om de banden met High Tech Heaven Israël te verbreken. Israel, dat qua startup’s en technologische ontwikkelingen continu in de top 5 ranking staat – ruimschoots boven Nederland – , moet gestraft worden omdat ze haar burgers verdedigt tegen Palestijnse terreuraanslagen.

Palestijnse staat
Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Sjoerd zal gaan ijveren voor de erkenning van een Palestijnse staat. Een staat aangevoerd door terroristen en moordenaars. Een staat die per capita de meeste ontwikkelingsgelden krijgt. Een staat waarin iedereen bij geboorte de vluchtelingenstatus krijgt – inclusief hun nazaten – ongeacht verblijfplaats. Een staat die haar eigen burgers als raketschild opstelt. Een staat die compleet Judenrein is. Een staat waar straten naar moordenaars worden vernoemd. Een staat die prominent in haar handvest heeft staan dat Israel en Joden uitgeroeid moeten worden.

Hopelijk blijft het tijdens deze Pesach rustig in Israel. Hopelijk denkt Sjoerd nog eens na over de stupiditeit van de door hem bedachte, maar door een jong partijlid ingediende motie. Volgende keer toch maar zelf doen, Sjoerd, of ben je daar niet dapper genoeg voor?

8

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
7 Draadjes
1 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
7 Auteur(s)
jjvanderkolk4213ArieMaximuslikoednederlandCool Pete Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Arie
Arie

Als ik dit soort dingen lees denk ik vaak dat ik in een absurdistisch programma als “Monty Python’s Flying Circus” ben beland.

Want serieus;
– ijveren voor een jodenvrij “palestina”;
– veel geld verdelen onder “palestijnse” holocaust-predikers;
– maar wel vanuit het veilige “joodse” (dus multiculturele) Jeruzalem?

Die Sjoerd Sjoerdsma is dus net zo laf als al die andere jodenhaters, zoals de zwarte weduwen Anja M en Gretta D. Die zaten ook liever veilig in Israël, dan tussen de elkaar dagelijks afschietende jodenhaters van hamas.

Maximus
Maximus

Applaus voor dit artikel, en de reacties van Cool Pete .
Wat zijn we afgegleden in dit land. Blinde domheid heeft zich meester gemaakt van oa D66 en de EU vertegenwoordigers.
Israël, de lichtende natie , en “Pool-ster” van het duistere Midden-Oosten wordt voortdurend in de steek gelaten door onze democratische weldoeners.
Het is het nieuwe anti – semitisme , en ze noemen het anti zionisme.

likoednederland
likoednederland

Wat zegt de definitie van de EU over het gedrag van D66?

http://likud.nl/2016/04/de-kromme-meetlat-van-d66/

Cool Pete

Juffrouw Mogherini ?
– verdwaalde “marxistische” YUP
– is door NIEMAND gekozen
– neemt op foto’s graag pathetische houdingen aan
– kan niets; heeft nog nooit iets tot stand gebracht
– wil “de politieke islam” een plek in Europa geven……
– heulde met Arafat , [ en met Morsi ]
– heult met Erdogan en heult met Abbas

– en past – helaas, helaas, helaas – perfect bij de overige EU-regenten.

jjvanderkolk4213

Wordt tijd voor Nexit

Cool Pete

Heel goed artikel. Bewonderenswaardig.
[ u mailt het artikel wel door, aan betreffenden ]

Als “D’66” enig karakter en enige betrouwbaarheid zou hebben,
zouden ze deze motie zo snel mogelijk ONGEDAAN moeten maken.

WFM de Lepper
WFM de Lepper

Overduidelijk: P66, is geen vergissing, de meest debiele partij die er is. Heeft maar één thema en dat is Wilders/PVV afkraken. Stelletje stupide denken van zichzelf vrij intellectueel te zijn. Jammer dat ze zo veel onnozele zielen meenemen in hun anti-Semitisme.
Ik ben niet-Joods; dat is echter niet relevant,, maar sta wél met tienduizenden Evang. Christen in NL, VOLKOMEN achter Israël. Tussen haakjes Sjoerd: bij ons komt “Haaretz” er niet in! Wél de Jerusalem Post, United with Israël en i24news. Lekker “rechts” hè in jouw linkse denktrant.
Israël: Happy Pesach!!
Shalom,
Opa Wil

Johan
Johan

Wanneer worden de associatieverdragen met Turkije en Marokko opgeschort? Dit dan ivm het illegaal bezetten van Noord-Cyprus resp. de Westelijke Sahara en het schenden van mensenrechten.