Advertenties

Ontering van de vlag is afwijzing van de maatschappij

Na een week van doden en gewonden door terreur binnen de Europese landsgrenzen is het zaak de draad weer op te pakken. Mij helpt het vaak om emotie uit te schakelen en analytisch het probleem te onderzoeken.

Wetenschappelijk is dit uitgangspunt volledig verantwoord en zelfs wenselijk. Ik blijf echter gefascineerd door een uitspraak van Esther Voet in een uitzending van DIDD dat we op weg zijn naar een ver-Israëlisering van de samenleving. En ze heeft gelijk, althans, ze zou gelijk moeten hebben!

Ontering van de vlag
In Israël is onlangs een – zeer omstreden – wetsvoorstel ingediend dat gaat over een verhoging van straffen bij ontering van de vlag. Een futiliteit zo op het eerste gezicht, zou men denken. Want wat is een vlag nou eigenlijk? Een voorwerp, een dood ding, iets. Maar, een landsvlag is ook iets essentieels, zij staat voor verbondenheid tussen mensen met gelijke nationaliteit, voor strijdvaardigheid om verworvenheden te verdedigen, voor trouw en een positieve kijk op de toekomst of zelfs voor strijden en sterven voor het vaderland.

Als het wetsvoorstel goedgekeurd wordt, heeft dat vèrgaande consequenties. Het onteren van de vlag – vertrappen, verbranden, besmeuren, etc. – zal expliciet inhouden dat men uitgesloten zal worden van gezondheidszorg op staatskosten, geen uitkering bij werkeloosheid en geen toegang tot universiteiten of werk bij de overheid. Het lijkt hard, maar dit zijn precies de punten waar Nederland en ook Europa zich in de maling laten nemen.

Medeburgeres
Een dag na de aanslag in Brussel zagen we verbroederende beelden, begeleid door muziek van John Lennon’s Imagine. Ondertussen bleek de realiteit totaal anders, een realiteit die zich openbaarde door middel van vlagontering. Een islamitische medeburgeres van onze Europese samenleving uitte haar dank door op het Beursplein neergelegde landsvlaggen te vertrappen en de Israëlische vlag te verscheuren, waarschijnlijk als blijk van waardering voor onze open samenleving. Bijgestaan door twee andere broeders die ongetwijfeld het beste met ons voorhebben.

Schilderswijk
Het zien van deze beelden roept bij mij herinneringen op aan de moslimrellen in de Schilderswijk (nog niet eens zo lang geleden) en aan haatimams die onder gejoel worden verwelkomd in de moskee van Arnoud van Doorn, ronselaar Abou Jahjah en rapper Appa. Rellen door snoeshanen die met alle egards door ons worden ontvangen, gefaciliteerd en ook nog eens worden gevrijwaard van vervolging. Lieden die zwaaiend met Hamas- en ISIS-vlaggen schreeuwen om vernietiging van het westen met als doel de invoering van de sharia.

Ver-Israëlisering
Israel heeft een punt met haar vlagwet. Wie geen respect heeft voor onze wetten, normen en waarden zou uitgesloten moeten worden van elke deelname in de door hem of haar verafschuwde maatschappij. Er is namelijk pas sprake van een samenleving als men echt samen wil leven. Iedereen die zich in onze samenleving begeeft met als doel om deze samenleving te ondermijnen, schade aan te brengen of vernietigen, heeft geen bestaansrecht in die samenleving. Ik ben daarom voor een zekere ver-Israëlisering van de maatschappij in de geest van het eerdergenoemde wetsvoorstel.

Onze leiders moeten doordrongen worden van het feit dat onderwerping en zwakte tekenen van overgave aan de islam zijn, iets wat Israël wél heel goed doorziet. Naast het overnemen van de veiligheidsmaatregelen die in Israel tegen terreur genomen worden, lijkt het me dus goed om ook dat vlag-wetsvoorstel over te nemen.

Aanslagen, identiek aan de Europese aanslagen, vragen om rationeel handelen. Vooralsnog lijkt Europa te berusten in het Engelse spreekwoord ‘if you lay down with dogs you get up with fleas’.

4

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
4 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
3 Auteur(s)
NemTudomG.Cool Pete Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
NemTudom
NemTudom

Cool Pete.
Niet alleen de islam haat de Jood. Heel het westen is haat dragend, op een hand vol wel willende na.

NemTudom
NemTudom

Misbruik van de angst.

G.
G.

De politie had de herdenkingsplek in de gaten moeten houden en vernielers, baldadige lieden en verstoorders van de openbare orde moeten wegsturen, arresteren of bekeuren. Brussel schijnt 7 politiekorpsen te tellen, dus hier moet capaciteit voor te vinden zijn.

Cool Pete
Cool Pete

Waarom blijf je zo ingewikkeld doen ?
De moslims haten de Joden al veertien eeuwen.
En al die tijd, proberen ze hen uit te roeien.
Door de Israelische vlag te verscheuren, tonen ze hun haat tegen Israel en tegen alle Joden,
en onteren ze de onlangs door hun “geloofsgenoten” vermoorde Joden.