Advertenties

Volkskrant schampert over Willemsorde voor Korps Commando Troepen

Dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Het Korps Commando Troepen (KCT) kreeg de hoogste militaire onderscheiding. De Militaire Willemsorde.

De enkelen onder ons die het voorrecht hebben gehad om kennis te maken met G’ds eigen Korps weten welke inspanningen en opofferingen deze mannen leveren. Zowel fysiek als mentaal is het slechts enkelen gegeven om te mogen dienen bij dit fantastische onderdeel, waar het resultaat van de groep boven het belang van het individu gesteld is.

Het reglement van de Willemsorde reikt de onderscheiding uit voor: “tot beloning van uitstekende daden van moed, beleid en trouw, bedreven door diegenen, welke, zoo ter zee als te lande, in welke betrekking ook, en zonder onderscheid van stand of rang, Ons en het Vaderland dienen. Deze Orde zal echter in bijzondere gevallen ook kunnen worden gegeven aan vreemde militairen, niet in Nederlandschen dienst zijnde.

de uitgelezen kans om het Korps nog
even een flinke trap na te geven

Geen kattenpis. Desondanks lijkt voor sommige journalisten de uitreiking van de Willemsorde de uitgelezen kans te zijn om het Korps nog even een flinke trap na te geven. Ongehinderd door kennis van zaken citeren Huib Modderkolk en Tom Kreling uit het boek Callsign Nassau waarin de handelswijze van onze KCT’ers in Uruzgan aan de orde komt. Er zijn namelijk zomaar Taliban gearresteerd en overgedragen aan Amerikaanse eenheden. Er is “dus” betrokkenheid bij de Amerikaanse misstanden in de Abu Ghraib gevangenis in Baghdad en Guantanamo op Cuba. Foei KCT!

Wat deze progressief regressief-linkse Volkskrantjournalisten blijkbaar niet beseffen is dat er door het kabinet allerlei beperkingen zijn opgelegd aan deze militairen die opereren in het hoogste geweldspectrum. Missies die moeten volstaan met tekorten aan materiëel en munitie, wat vervolgens door Alexander Pechtold met ‘pang pang’ van een poging tot humor wordt voorzien. Buddies die via de radio in noodsituaties om versterking roepen en dan van de OpsRoom in Den Haag nul op rekest krijgen, met de dood tot gevolg. En continu wegkijkende politici die graag het braafste jongetje of meisje van de klas willen blijven om aan hun achterban te kunnen melden: ‘Wir haben es nicht gewusst’.

een munitietekort dat vervolgens door Alexander Pechtold
met ‘pang pang’ van een poging tot humor wordt voorzien

De Azijnbode dikt het verder aan door te vermelden dat er ooit een vechtpartij in Oostenrijk was waarbij KCT’ers betrokken waren. Een militair die van een stomdronken plaatselijke Hänsel een kopstoot krijgt en met een gebroken kaak het ziekenhuis in moet lijkt geen noemenswaardig feit. De Budddies hielpen elkaar, niets bijzonders, maar o zo fout volgens de auteurs.

Ik heb geen respect voor deze bureauverslaggevers. Hun opmerkingen over het KCT zijn van een zuurgraad die het glazuur van de toiletpot doet barsten. KuBu’s is de eretitel die deze lieden toekomt. Journalisten die wél moord en brand schreeuwen als er enig kritisch commentaar op hun letterbrouwsels komt. Journalisten die wél gelijk om hun moeder roepen als er een collega door provocatie in een Turkse cel belandt. Wereldvreemde mensen die nooit de dood van nabij in de ogen hebben gezien.

Ik adviseer ze daarom onderstaande dichtregels uit te printen en op hun burelen zichtbaar op te hangen. Ze kunnen er wat van leren:

Het is de soldaat, niet de jurist
die ons het recht op een eerlijk proces gaf.
Het is de soldaat, niet de journalist
die ons vrijheid van pers gaf.
Het is de soldaat, niet de schrijver
die ons de vrijheid van meningsuiting gaf.
Het is de soldaat, niet de student
die ons het recht op demonstreren gaf.
Het is de soldaat, niet de politicus
die onze grondwet beschermt en verdedigt.
Het is de soldaat
die zijn saluut brengt aan de vlag
wiens doodskist wordt bedekt met de vlag
en demonstranten de vrijheid geeft voor het
verbranden van de vlag.
Het is de soldaat, de eenvoudige soldaat
die aan de basis van onze vrijheid staat.

5

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
5 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
4 Auteur(s)
OpinieZ CDA schiet raak met herinvoering dienstplichtCool Petewebmaster NRPGuardiacivilTheo Prinse Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] aan zichzelf en beschouwt allerlei privileges en vrijheden vaak als een vaststaand gegeven en niet iets dat bevochten is. Bovendien worden er praatprogramma’s volgepraat over vervreemding en polarisatie in de […]

Cool Pete
Cool Pete

Voor het Korps Commando Troepen heb ik het grootst mogelijke respect.
Het is volkomen terecht, dat die onderscheiden worden met de Militaire Willems Orde.

Het hierboven aangehaalde gedicht, is heel goed om bij stil te staan.
Want het geeft de werkelijke gang van zaken, goed weer.

En laten we ook Jitse Akse niet vergeten.

Goed artikel. Bedankt.

webmaster NRP

een Turkse journalist door provocatie in de cel?
geachte heer/mevrouw Zichter. Ik begrijp uw verontwaardiging over het Volkskrant commentaar. Maar de opmerking over de Turkse journalist is echt ongepast. Turkije is het land waar verhoudingsgewijs de meeste journalisten in de el zitten. Vorige week werd – met zwijgende instemming van de EU helaas – de laatste oppositiekrant inTurkije gesloten.

Guardiacivil

Nederland Mijn Vaderland waar al velen voor vielen voor de vrijheid, de veiligheid en de democratie.

Theo Prinse

republikein of monarchist ?