Advertenties

Het beste medicijn tegen Blue Mondays

Vorige week maandag was het Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar volgens de Britse psycholoog Arnall. De donkere dagen na Kerst en een lange periode tot de zomervakantie zouden aanleiding geven tot depressie en neerslachtigheid.

Om eerlijk te zijn voelde ik, zonder te beseffen dat Blue Monday aanstaande was, mijzelf ook wat neerslachtig. Lamlendig doordat ik telkens weer een stukje op OpinieZ ‘moet’ schrijven over de cultuurverrijking die we momenteel gedwongen ondergaan.

Ik verlang naar de tijd waarin de wereld overzichtelijk en simpel was, de tijd dat je in Nederland niet bevreesd hoefde te zijn. De grootste volksopstand die ik uit mijn jeugd kan herinneren, is de demonstratie tegen kernwapens. Protesteren was in mijn optiek voorbehouden aan groene theedrinkers, geitenwollen sokken en beroepsanarchisten. Bedreigingen van persoonlijke aard waren er nauwelijks. Het was een mooie tijd, verdwalen in het centrum na een optreden in Paradiso van een onbekend bandje met de illustere naam Guns ’n Roses. Een afzakkertje halen in Black and White op het Leidse om vervolgens spoorzoekend naar huis te gaan.

Ik verlang naar de tijd waarin de wereld
overzichtelijk en simpel was

Het verlangen naar rust en overzichtelijkheid sloeg op deze Blue Monday hard toe. Er is gelukkig een geweldig medicijn dat bij mij altijd werkt. Er is geen doktersrecept voor nodig en de dosering kan niet hoog genoeg zijn, het is zelfs bijna vrij van bijwerkingen. De enige bijwerking die dit medicijn heeft is dat het verslavend is. Als de roes je eenmaal in haar greep heeft, is het onmogelijk om er ooit nog van los te komen. Het is een diep verlangen, een euforisch gevoel… het is heimwee.

Zoekende naar een verklaring, besef ik dat het medicijn hier niet meer te vinden is. De warme zon ’s morgens bij het ontbijt met vers brood en Arabische koffie. Vrienden en familie – maar ook volslagen onbekenden – die alles in het werk stellen om het je naar de zin te maken. Het nostalgische gevoel uit een vorige decennium van een klein dorpje, waar de achterdeur altijd open is en iedereen binnenloopt om een babbeltje te maken. De plaats waar een telefoongesprek steevast eindigt met de vraag of je vrijdagavond komt eten.

Het medicijn heeft nog meer voordelen. Het staat zelfs garant voor een overheid die alles in het werk stelt om haar bevolking te beschermen. Miljarden worden geïnvesteerd om de grenzen te bewaken tegen indringers die de vernietiging van een westerse samenleving als hoogste doel zien. Lopen aan een Amerikaanse of Europese leiband is er niet bij. Met dit medicijn kiest de overheid voor een stringent en zelfstandig beleid zonder de Obama’tjes en Merkeltjes met hun destructieve ideeën.

indringers die de vernietiging van een
westerse samenleving als hoogste doel zien

Het medicijn is te gebruiken door meerdere personen met hetzelfde resultaat. Het is bij uitstek te gebruiken met meerdere personen en – nog beter – zelfs in de auto werkt het. Vanuit een centraal gelegen kustplaats bereikt u in anderhalf uur een hoogvlakte waar het uitzicht fenomenaal is. Fenomenaal omdat u op 500 meter de zwarte vlag van de haatbaarden ziet wapperen. Hier durven de haatbaarden blijkbaar niet de grens over te gaan.

Op weer anderhalf uur vanaf de centrale kustplaats vindt u een decadent, bij de Nouveau Riche geliefd vakantieoord, niet mijn voorkeur, maar voor ieder wat wils dus.

Dit medicijn tegen Blue Monday is vrij verkrijgbaar, zelfs via een app. Nieuwsgierig? Ik zal mijn geheim vertellen. Het beste medicijn tegen Blue Mondayis een verblijf in Israël. Voor deze vrijdag wens ik u alvast gut sjabbes.

1

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
1 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
1 Auteur(s)
Guardiacivil Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Guardiacivil

Een ding is zeker en dat heeft iedereen met goede herinneringen aan vervlogen tijden, de nostalgie zoals ik het noem heeft zijn aangename kanten en herinneringen. Deze zijn niet te vervangen voor iets uit deze tijd al is het gratis. De wereldse veranderingen waar mensen zelfs over roemen dat veranderingen het beste boven brengen daar ben ik het dus niet altijd mee eens. Vaak brengen veranderingen zodanige wijzigingen in ons leven en moeten we ons weer aanpassen aan die nieuwe opgedrongen situatie dat veranderingen ons vaak ongelukkiger maken dan gelukkig. Het vertrouwde wordt vervangen voor iets nieuws wat aanpassen en energie verlangd en waar we soms helemaal niet op zitten te wachten. maatschappelijke veranderingen kunnen ons leven helemaal op zijn kop zetten zoals de ongevraagde grote imigratiestroom. Het is niet alleen maatschappelijk, het is sociaal en het is financiëel dat dit een grote aanslag is op ons leven. Veranderingen en gelukkig zijn gaat dus niet altijd op, misschien wel voor een nieuw behangetje.