De kille, cynische realiteit van 2015

Het jaar des Heren tweeduizend en vijftien.

Vreedzame mensen in Parijs als beesten afslachten, omdat ze wat aanstootgevende poppetjes hebben getekend. Moeten ze maar uitkijken met hoe ze zich uiten en geen mensen beledigen.

Families, steden, hele regio’s de vergetelheid in bombarderen, omdat de lowlives die verantwoordelijk zijn voor de Charlie Hebdo-aanslagen ook richting Mekka bidden. Moeten ze maar niet hetzelfde geloof hebben. Of een beetje daar ergens in de buurt wonen.

Het wagen te constateren dat 1500 immigranten op 15.000 inwoners geen sterk staaltje stadsplanning  is, maakt mensen racistisch en domrechts. Moeten ze maar niet hun hersenen gebruiken of het wagen kritisch te zijn.

Mensen die geen problemen hebben met zo’n azc zijn ook erger dan Satan en mag je dus bekogelen met vuurwerk. Moeten ze maar geen landverrader zijn. Eigen volk eerst.

Denken ze dat dit een vrij land is ofzo? Ga toch gauw weg

We voeren de zonde godslastering opnieuw in, deze keer vermomd als islamofobie. Moeten de mensen maar luisteren naar een imaginair vriendje, dat meer dan duizend jaar geleden een groep mensen in de woestijn commandeerde dat ze hun voorhuid eraf moesten snijden.

Afspreken dat het officieel de schuld is van het boze witte Westen dat het milieu zo vervuild is en dat zij het ook moeten betalen. Boeit allemaal niks dat de klimaatmodellen uit de jaren ’90 zwaar overtrokken bleken te zijn. Moet de Westerse wereld maar niet verder zijn in de industriële ontwikkeling.

Het ophangen van varkenskoppen en het bekladden van gebedshuizen met hakenkruizen. Moeten die mensen maar geen geloofsovertuiging hebben. Denken ze dat dit een vrij land is ofzo? Ga toch gauw weg.

De invoering van vijfhonderdzevenendertig geslachten. Moeten mensen maar begrijpen dat geslacht een sociale constructie is. Er zijn nu eenmaal heteroseksuele vrouwen in een mannenlichaam die zich identificeren als homoseksueel.

Het niet bovenhalen van de onderste MH17-steen; er zijn helemaal geen radarbeelden nodig om te weten dat de Rus de slechterik is. Gewoon gelijk sancties invoeren. Wat heeft de waarheid ermee te maken? Het is toch pas twee jaar geleden? Moeten de Russen maar niet de slechteriken zijn.

Moeten die zionisten van de overheid maar beter voor ze zorgen

Het slopen van faciliteiten in de Schilderswijk, met als excuus dat er niet genoeg faciliteiten en niet genoeg kansen zijn voor jongeren in de Schilderswijk. Moeten die zionisten van de overheid maar beter voor ze zorgen.

En trouwens, we knallen er gewoon nog een keer tientallen neer in Parijs. Ik bedoel, waarom niet? Ze hoeven niet eens iets te doen dat aanstootgevend is. Ze zíjn aanstootgevend. Moeten ze maar niet zo aanstootgevend zijn.

Satire ja, heel scherp van u. Maar in 2015 gewoon de kille, cynische realiteit. Voor al die beroepsbeledigden, terroristen, racisten en belegeraars van het vrije woord, ja, speciaal voor die miniatuurnatuurrampen heb ik een wens voor 2016.

Fuck you. Fuck you and fuck everything you stand for.

Het is nooit links versus rechts geweest. Of autochtonen versus allochtonen. Het is de rationele versus de irrationele medemens. Hoofd versus onderbuik. Het probleem zit ‘m erin dat dat niet zo lekker generaliseert. Dat maakt mijn wens voor 2016 ook meteen onrealistisch: dat we dat onderscheid nou eens wèl gaan maken. In plaats van ons blind te staren op de hokjes die niet staan voor wat wij er van maken.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 jaren geleden

[…] en bloggers. Ook op OpinieZ is er op 2015 gereflecteerd, onder andere door Freek, Gertjan, Victor, Uri, Dennis, Joep, Frank en Asher. En Ger, onze linkse profeet, keek juist vooruit. Buiten […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x