Advertenties

Avondhumeur: het aanzien van de politiek

Dit Teevendeal-debat gaat dus over het aanzien van de politiek. Dit debat gaat zelfs over de geloofwaardigheid van de politiek. Want dat zeggen de politici.. Dus vraag ik mij als simpele burger af: over welk aanzien en welke geloofwaardigheid hebben we het?

Wat is het aanzien van het geheimzinnige onderzoek naar de MH-17-ramp, terwijl we na ruim een jaar nog steeds niet mogen weten wat er is gebeurd? Wat is de geloofwaardigheid van honderden miljarden euro’s, verdwenen in Griekse bodemloze putten?

Wat voor aanzien heeft het ongecontroleerd binnenlaten van tienduizenden Syrische asielzoekers? Wat voor geloofwaardigheid heeft het stap-voor-stap slaafs weggeven van de nationale sovereiniteit aan de EU?

Hoe geloofwaardig is het uitbesteden van grenscontroles aan een godsdienstwaanzinnige Turkse despoot? Hoeveel aanzien heeft het kapotstukbezuinigen van onze krijgsmacht?

Hoe geloofwaardig is het wegsinterklazen van miljarden ontwikkelingsgeld aan dubieuze Afrikaanse en Aziatische landen? Hoeveel aanzien heeft het aanspannen van een showproces tegen de leider van de grootste oppositiepartij om twee onwelgevallige woordjes?

Het aanzien en de geloofwaardigheid van de politiek staan al jaren te verrotten in de achterkamertjes van het Binnenhof. Naast hen kwijnt de democratie weg, krijgt de vrijheid nog een laatste sigaret en sluit de Grondwet zijn verschrompelde pagina’s.

En de dienaren van het landsbelang trekken hun ernstigste gezicht, spreken dramatische woorden en waggelen voort naar de volgende crisis.

Ik zie het aan en geloof het allang niet meer.

Advertenties
About Asher (89 Articles)
* Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * Columnist * Voor recht, kracht, democratie & vrijheid * volg @OpinieZmagazine * עם ישראל חי * ♋ *

7 Comments on Avondhumeur: het aanzien van de politiek

 1. Dus wat ga je doen?
  Bij de eerste de beste mogelijkheid braaf stemmen en zo de zaak wéér legitimeren?

 2. D. G. Neree // 17 december 2015 2:41 om 2:41 //

  alle hierboven beschreven punten komen op hetzelfde neer: Hoogverraad.

 3. De nakomende generatie laten deze vaderlands-
  verkwanselaars een strontput achter !
  Ergo ! Een burgeroorlog is onuitwijkbaar !
  En het internettijdperk heeft ervoor gesorgt dat
  de troyaanse IS tapijtenvreters in Europa hun
  gang konden gaan !
  En internet sorgt ook daarvoor dat we dit kankergezwel
  weer kwijt worden ! GARANDEERD !

 4. ko de ruiter // 16 december 2015 19:31 om 19:31 //

  Volkomen mee eens

 5. jungleelephant // 16 december 2015 19:06 om 19:06 //

  De spijker op zijn kop!

1 Trackback / Pingback

 1. Avondhumeur: het aanzien van de politiek | E.J. Bron

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: