Advertenties

Avondhumeur: het aanzien van de politiek

Dit Teevendeal-debat gaat dus over het aanzien van de politiek. Dit debat gaat zelfs over de geloofwaardigheid van de politiek. Want dat zeggen de politici.. Dus vraag ik mij als simpele burger af: over welk aanzien en welke geloofwaardigheid hebben we het?

Wat is het aanzien van het geheimzinnige onderzoek naar de MH-17-ramp, terwijl we na ruim een jaar nog steeds niet mogen weten wat er is gebeurd? Wat is de geloofwaardigheid van honderden miljarden euro’s, verdwenen in Griekse bodemloze putten?

Wat voor aanzien heeft het ongecontroleerd binnenlaten van tienduizenden Syrische asielzoekers? Wat voor geloofwaardigheid heeft het stap-voor-stap slaafs weggeven van de nationale sovereiniteit aan de EU?

Hoe geloofwaardig is het uitbesteden van grenscontroles aan een godsdienstwaanzinnige Turkse despoot? Hoeveel aanzien heeft het kapotstukbezuinigen van onze krijgsmacht?

Hoe geloofwaardig is het wegsinterklazen van miljarden ontwikkelingsgeld aan dubieuze Afrikaanse en Aziatische landen? Hoeveel aanzien heeft het aanspannen van een showproces tegen de leider van de grootste oppositiepartij om twee onwelgevallige woordjes?

Het aanzien en de geloofwaardigheid van de politiek staan al jaren te verrotten in de achterkamertjes van het Binnenhof. Naast hen kwijnt de democratie weg, krijgt de vrijheid nog een laatste sigaret en sluit de Grondwet zijn verschrompelde pagina’s.

En de dienaren van het landsbelang trekken hun ernstigste gezicht, spreken dramatische woorden en waggelen voort naar de volgende crisis.

Ik zie het aan en geloof het allang niet meer.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofdredacteur-Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * recht, kracht, democratie&vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

8

Reacties zijn welkom. Graag kernachtig, niet meer dan 15 regels (ca. 200 woorden). Er wordt gemodereerd. De spelregels staan in de voettekst. De redactie gaat niet in discussie over geweigerde reacties.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op

Dus wat ga je doen?
Bij de eerste de beste mogelijkheid braaf stemmen en zo de zaak wéér legitimeren?

Wat een agressieve sneer! zoals ik ook van jou gewend ben. Ik weet nog helemaal niet of en op wie ik ga stemmen. Mag dat ook?

Neem me niet kwalijk, dit was in het algemeen bedoeld.
Confronterend ja, agressief nee.

D. G. Neree

alle hierboven beschreven punten komen op hetzelfde neer: Hoogverraad.

Sjaak

De nakomende generatie laten deze vaderlands-
verkwanselaars een strontput achter !
Ergo ! Een burgeroorlog is onuitwijkbaar !
En het internettijdperk heeft ervoor gesorgt dat
de troyaanse IS tapijtenvreters in Europa hun
gang konden gaan !
En internet sorgt ook daarvoor dat we dit kankergezwel
weer kwijt worden ! GARANDEERD !

[…] Lees verder>>> […]

ko de ruiter

Volkomen mee eens

jungleelephant

De spijker op zijn kop!