Advertenties

Het belang van Wilders’ veiligheid

Na de moord op Pim Fortuyn kon je je als Nederlander af gaan vragen hoe slim het is om uit te komen voor je niet-politiekcorrecte mening. De moord op Theo van Gogh, vandaag elf jaar geleden, ruim twee jaar daarna, was vervolgens de bevestiging dat je maar beter gewoon je bek dicht kunt houden.

Ene Geert Wilders heeft hier maling aan en waagt al jaren letterlijk zijn leven door uit te komen voor zijn politiek bepaald niet correcte mening. Chapeau Geert, want velen realiseren zich niet hoezeer jij fungeert als emulgator van onze maatschappij. Vaak wordt de heer Wilders beticht van stigmatiseren en polariseren. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat er zonder Wilders vast niet zo’n gespannen sfeer in het maatschappelijk debat zou heersen. “Als hij er niet was zouden mensen dat vast niet vinden.” Naast dat zo’n opvatting je reinste minachting van het electoraat is, is het ook gewoon niet waar.

Chapeau Geert, want velen realiseren zich niet hoezeer jij fungeert als emulgator van onze maatschappij

Zonder Geert zouden er óók mensen zijn die bang zijn voor islamisering. Zonder Geert zouden er ook mensen voor de terugkeer van de gulden zijn. Zonder Geert zouden er óók mensen zijn die politiek Den Haag een poppenkast vinden, zouden er ook mensen tegen de EU zijn, zouden er ook mensen zijn die de grenzen liever dichtgooien.

Wilders zorgt ervoor dat een niet te onderschatten groep mensen zich tòch vertegenwoordigd voelt in politiek Den Haag. Daarover sloeg onze eigen Frank Berkemeier al eerder de spijker op zijn kop. Als je de Wildersaanhang dan toch al ziet als gepeupel, wees dan blij met Wilders. Zonder hem zou datzelfde veronderstelde gepeupel zijn heil zoeken in veel extremere politieke alternatieven.

Je kunt Wilders’ inspelen op heersende angsten populisme noemen. Dat is het natuurlijk ook. Ik vind het echter net zo goed populisme hoe er nu met Geert wordt omgegaan. Velen ijken hun morele kompas namelijk op basis van de standpunten van de PVV-leider. Wat Wilders vindt is fout en mocht het zo zijn dat je je toch in één van zijn meningen kunt vinden, dan kun je direct je “racist”-etiket ophalen bij de VARA.

Zie je wel, hij had toch gelijk

Ik wil hier heel graag benadrukken dat een eventuele moord op Wilders een regelrechte ramp zou zijn voor alle moslims die Nederland rijk is. Ik zou extremisten die een aanslag op Wilders overwegen dan ook bij deze dringend willen verzoeken en adviseren om dat niet te doen. Laat die ouwe Geert lekker raaskallen. Als hij het dan toch al bij het verkeerde eind heeft, is het vast niet moeilijk om hem met argumenten de baas te zijn. Ga dat debat aan!

Ik weet namelijk al wat er gebeurt, als er toch een gek komt die een einde maakt aan het leven van Wilders. Er zal dan geen ruimte meer zijn voor debat. We zullen met weemoed terugdenken aan de huidige “gespannen sfeer”. Het zal gefluisterd worden op straat, langs de lijn bij het voetballen, op het werk en ook het nieuws zal worden gedomineerd door één klein zinnetje. Een zinnetje dat door eenieder die van mening verschilt met Wilders, mij incluis, wordt gevreesd. Een zinnetje dat juist tegenstanders van Geert moeten willen voorkomen. Het is dan namelijk uit met de pret.

Welk zinnetje ik bedoel?

“Zie je wel, hij had toch gelijk.”

Advertenties

8 Comments on Het belang van Wilders’ veiligheid

 1. L. van Hagelingen // 6 november 2015 12:14 om 12:14 //

  Na de moord op Geert zal er, net als na de moord op Pim, een enorm grote groep kiezers onbediend overblijven. Voilá, herhaalde kansen voor het door islam gegijzelde links.
  Natúúrlijk gaat ook Geert dit niet overleven… Natúúrlijk zal dat vlak voor de verkiezingen gebeuren… Natúúrlijk worden die verkiezingen niet uitgesteld…

 2. Net als Pim Fortuyn zal Wilders pas na zijn dood… Laten we ervoor waken dat het in werkelijkheid niet zo ver komt als in dat doemscenario.

 3. Een emulgator is een chemische stof die van twee niet mengbare stoffen, zoals olie en
  water, toch een homogeen mensel maakt.

 4. Bescherming mag best verzwaard worden, risico stijgt met de dag.

 5. Verkleinen, bv emulgeren van vet, kleiner maken waardoor vet beter wordt opgenomen of opnemen. Wilders neemt het op voor de burger

 6. Fatwa tegen Theo van Gogh

  Theo en moslims waren gezworen vijanden.
  Ze bekeken elkaar van allerlei kanten.
  Theo bespotte de islam.
  Dus Theo werd vervloekt door een imam.
  Gefrustreerden schreven ooit
  dat het beledigen van Allah
  niet mag en niet hoort.
  Dus onze Theo van Gogh
  werd in Amsterdam
  door een moslim koelbloedig vermoord.

  Theo van Gogh werd om het leven
  gebracht door een godsdienstwaanzinnige.
  Er lopen daar zo’n beetje één miljard
  van rond op de aarde!

  “Niet-moslims zijn varkens, worden gestraft
  en zullen branden in de Hel.”
  Die uitspraken staan in de koran
  en Theo kende deze uitspraken wel.
  Er staat bijvoorbeeld ook in de koran
  geschreven dat je de ‘profeet’ niet mag beledigen.
  Er zijn talloze mensen die zich tegen
  deze waanzin moeten verdedigen.

  Theo van Gogh werd om het leven
  gebracht door een godsdienstwaanzinnige.
  Er lopen daar zo’n beetje één miljard
  van rond op de aarde!

  Ayatollah Khomeini had in Iran moslims
  wereldwijd opgeroepen om in plaats van
  voorechtelijke seks maar een geit te nemen.
  Dus Theo noemde moslims ‘geitenneukers’
  en nam vervolgens nièt de benen!
  In de koran staat dat niet-moslims
  huichelaars, leugenaars, gierig, doof,
  stom en blind zijn en dat ze naar de Hel gaan.
  Ach, laten wij moslims in hun waan?

  Theo van Gogh werd om het leven
  gebracht door een godsdienstwaanzinnige.
  Er lopen daar zo’n beetje één miljard
  van rond op de aarde!

  Jack Terrible

 7. Wat is een emulgator ? Waarom worden er zulke moeilijke woorden gebruikt ?

 8. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Als Wilders iets zou overkomen, dan kan de huidige ‘gevestigde orde’ beter zo snel mogelijk hun koffers pakken, want dan wordt op elke hoek van de straat de lont in het kruitvat aangestoken!

1 Trackback / Pingback

 1. Het belang van Wilders’ veiligheid | E.J. Bron

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: