Advertenties

Gemanipuleerde berichtgeving over vluchtelingen en jihadisten

Afgelopen dinsdag publiceerde de AIVD in samenwerking met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een rapport waarin zorg wordt geuit over jihadisten en salafisten in Nederland. Twee dagen later verklaarde een woordvoerder van de AIVD geruststellend dat zich geen terroristen onder de vluchtelingen bevinden.

Een globale schatting is dat binnen onze grenzen een paar duizend salafisten wonen. Deze hardliners zijn van mening dat zij de pure Islam verkondigen. Zij verwerpen elke andere vorm van islam. Salafisten zijn al langere tijd in Nederland en geven de NCTV wél reden tot ongerustheid. De harde kern van IS bestaat immers ook uit salafisten.

De toestroom van vluchtelingen blijkt in tegenstelling tot de aanwezigheid van salafisten geen noemenswaardige bezorgdheid te rechtvaardigen, zo is te lezen op de AIVD-site. Een dubieuze stelling. Uitgaande van historische informatie over asielzoekers die in het verleden een aanvraag hebben gedaan, blijkt er veel kaf onder het koren te zitten. Personen die oorlogsmisdaden hadden begaan stonden in Nederland plotseling oog in oog met hun slachtoffers.

De intake van de vluchtelingen die nu plaats vindt heeft alleen tot doel een soort presentielijst te creëren, de screening op antecedenten volgt pas later. Tegelijkertijd zijn de grenzen zijn zo lek als een mandje door het ontbreken van eenduidig Europees beleid. Om het plat te zeggen; iedere EU-lidstaat doet maar wat.

Erger nog: Oost-Europese immigratiediensten bedienen zich van uitzendkrachten zonder enige ervaring in identificatie en screening. Een totaal onwenselijke situatie die direct gevolgen heeft voor de veiligheid van Nederland.

De als professor vermomde activist Leo Lucassen draagt zijn steentje bij aan gemanipuleerde berichtgeving

De AIVD is en blijft desondanks zeer gemotiveerd om deze EU-chaos in goede banen te leiden. De 400 ambtenaren doen hun stinkende best om alle asielzoekers administratief te screenen met de beperkte gegevens en middelen die beschikbaar zijn. De instroom bedroeg de afgelopen week 4200 personen, wat leidt tot 4200 aanvragen. Het bijzondere is dat het aan Nederland toegewezen EU-quotum in verband met het Syrië-conflict voor 2015 slechts 7000 statushouders bedraagt. Het is zonneklaar dat dit een absurd lage raming is gezien de huidige toestroom.

Een goed profiel maken van een asielzoeker duurt uren voor een expert, mits er geen bijzonderheden zijn. Doelbewust speuren naar eventuele jihadisten vergt veel ervaring, tijd en toegang tot systemen in het land van herkomst. Juist deze systemen ontbreken door de oorlogssituatie, waardoor de geruststellende mededeling van de AIVD volledig mank gaat. De dienst laat ons de ingefluisterde boodschap van het kabinet horen: …..niets aangetroffen en doorlopen alstublieft!

Ook de als professor vermomde activist Leo Lucassen draagt zijn steentje bij aan gemanipuleerde berichtgeving. Hij stelt dat het niet aantreffen van jihadisten een tegenvaller moet zijn voor Bram en Geert. Het is de zeergeleerde historicus Lucassen blijkbaar nooit opgevallen dat experts en wetenschappers op het vakgebied van terrorisme en veiligheid zich juist wél forse zorgen maken over de aanwezigheid van jihadisten onder vluchtelingen.

Mijn dringende advies aan het familiebedrijf Leo en Jan Lucassen is zich bezig te houden met de geschiedenis van integratie en migratie in plaats van het doen van voorspellingen. Immers: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ik prijs mij gelukkig dat ik niet werkzaam ben – en nooit zal zijn – voor organisaties waar het lopen op politieke eieren is verheven tot kunst. De uitvoerende ambtenaren lijken dag in dag uit door hun leidinggevenden te worden beperkt in waar het werkelijk om gaat: het traceren van jihadisten en terroristen die zich wel degelijk onder de vluchtelingen bevinden.

1

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
1 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
1 Auteur(s)
pvanlenth Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
pvanlenth

Zelfs als deze instroomgeneratie zich als gast en blij met zoveel warm onthaal gedraagt, zal je zien dat reeds hun net volwassen kinderen het hoogste woord zullen hebben zodra het er maar even op LIJKT dat zij worden gediscrimineerd of dat zij worden gehoond om hun religieuze gedrag.