Advertenties

Veiligheidsrisico’s van ongecontroleerde migratie

Een week waarin een aanslag op de Thalys het hoogtepunt vormde. Of moeten we zeggen het dieptepunt? Een week waarin vele kranten verslag doen van de massale instroom in Europa van veronderstelde oorlogsslachtoffers. Er is consensus dat ISIS de veroorzaker of in ieder geval de katalysator is van de problemen waarmee we geconfronteerd worden. Wat kunnen we doen

ISIS is ontstaan ver buiten de grenzen van Europa en is daardoor tot voor kort gezien als een extern gevaar. Totdat de vervolging van tegenstanders genocidale vormen ging vertonen. Slachtoffers – andersgelovigen – worden van huis en haard verjaagd en in groten getale, vaak groepsgewijs, vermoord. Anderen worden als vee verdreven naar buiten het kalifaat. Radicale moslims pogen te infiltreren in het Westen door als migranten naar Europa te komen. Met als ultiem doel ons kafirs uit te roeien.

Er zijn twee grote veiligheidsvraagstukken: 1) identificatie van de migranten en 2) de bescherming van de buitengrenzen van Europa.

1) De identificatie van migranten zou onder normale omstandigheden geschieden door de nationale naturalisatiediensten en inlichtingendiensten. Door de grote toestroom mengen zich ook NGO’s, de VN en lokale overheden in dit proces, zonder dat er enig centraal toezicht is. Oorlogsslachtoffers, maar ook arbeidsmigranten en terroristen worden door goed bedoelende vrijwilligers per auto naar de gewenste bestemming gebracht of – zoals in Oostenrijk – per betaalde smokkelaar getransporteerd met alle desastreuze gevolgen van dien.

Het gaat om mensen in diverse situaties en met diverse motieven: oorlogslachtoffers, arbeidsmigranten, maar ook terroristen die geen signaal op de radar geven. Er zijn weinig zekerheden dat een juiste identificatie plaatsvindt en dat de terroristen eruit gefilterd worden. Een zeer zorgelijke situatie!

2) De verdediging van Fort Europa is in handen van de oostelijke en zuidelijke grensstaten. En daar zitten de problemen. Griekenland chanteert de EU met het opengooien van de grenzen en het opdoeken van de Griekse vluchtelingenopvang. Turkije houdt zich onder Recep Erdogan bezig met de al dan niet heimelijke ondersteuning van ISIS. Turkije wil de ISIS-bestrijdende Koerden verdrijven omwille van het realiseren van een no fly zone tussen Turkije en Syrië. Italië roept al maanden wanhopig om hulp, omdat het Lampedusa als springplank naar Europa binnen haar grenzen heeft. Voormalige Oostbloklanden weten na het recente communisme niet wat hen overkomt nu ze door zoveel migranten worden overspoeld.

Doordat er geen overeenstemming bestaat over een gezamenlijke aanpak van deze problemen binnen Europa (laat staan in relatie tot de VN, de NATO en de VS) zal een oplossing lang op zich laten wachten. Maar ingrijpen is onvermijdelijk! Zonder een gemeenschappelijke aanpak van de kernproblemen resteert alleen de hoop dat we geluk hebben met het onderscheppen van de juiste inlichtingen.

Zonder aanpak van de kernproblemen heeft een inlichtingendienst totaal geen waarde. Als je er verder op inzoomt, krijg je een nog veel deprimerender kijk op de realiteit. Een AIVD die geen of weinig relevante informatie ontvangt, bezuinigingen, een contraproductief politiek klimaat. De aaneenschakeling van obstakels lijkt haast onoverkomelijk.

Naar de visie van Nederland en Europa op de toekomst van onze samenleving moeten we maar raden. Willen we een samenleving zijn die zich gaat aanpassen aan ongecontroleerde migratie of zijn we een samenleving die er iets tegen wil doen? Als u dit weekend na de barbecue of prosecco nog even tijd hebt, bedenk dan zelf ook wat u wilt. Uw mening is niet alleen gewenst, maar ook noodzakelijk. We kunnen het namelijk niet aan de politici overlaten.

2

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
2 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
1 Auteur(s)
Sicherheitsrisiko: Unkontrollierte Zuwanderung — Opposition 24pvanlenth Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] niederländische Kolumnist des Internetblogs „opinieZ“ Koby Zicher benennt zwei zentrale Sicherheitsrisiken der ungeordneten Zuwanderung nach […]

pvanlenth

Zeer helder en ook nog eens objectief uiteengezet. Daar kan menig journalist een puntje aan zuigen.