Advertenties

OchtendHumeur: Limonade Verboten!

Overijverige Amsterdamse Handhavers Openbare Ruimte verbieden een paar meisjes op het Java-eiland limonade te verkopen aan SAIL-bezoekers. De meisjes hadden zo maar een tafeltje neergezet op de stoep. De brutaliteit! De openbare orde was dus duidelijk in het geding. En ze hadden geen vergunning!

Hier word ik dus moedeloos van. Ik vraag me werkelijk af wat de prioriteiten zijn van het korps handhavers van de gemeente Amsterdam. Het afstraffen van burgerzin, ondernemersgeest en creativiteit?

Laat deze pseudo-politie zich speerpunten op de kansparelende scooterjeugd die de stad dagelijks onveilig maakt. En op de Amsterdammers en bedrijven die hun vuil gewoon op de stoep kieperen waar en wanneer het ze uitkomt. En op de teringzooi in het Vondelpark op een zonnige dag. En op de Oosteuropese zakkenrollers en winkeldieven die groepsgewijs de stad leegroven.

Dat lijkt me wat prettiger voor de leefbaarheid van de openbare ruimte dan het bang maken van jonge meisjes.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofdredacteur-Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * recht, kracht, democratie&vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

Reacties zijn welkom. Graag kernachtig, niet meer dan 15 regels (ca. 200 woorden). Er wordt gemodereerd. De spelregels staan in de voettekst. De redactie gaat niet in discussie over geweigerde reacties.

  Abonneren  
Abonneren op