Advertenties

OchtendHumeur: Fijn wachten op de volgende tijdbom

Ik ben zwaar pissig. De Spaanse veiligheidsdienst waarschuwde al in 2012 voor Ayoub El Kahzzani, de dader van de Thalys-aanslag. Hij zat in de drugshandel, radicaliseerde en heeft zich als jihadi in Syrië bij ISIS aangesloten. Een ondernemende kansenparel zullen we maar zeggen.

Ondanks deze glanzende carrière op het pad van misdaad en terreur werd de man feitelijk ongemoeid gelaten door de Spaanse politie en de veiligheidsdiensten. Sterker nog: hij had een verblijfsvergunning en woonde sinds 2007 in Spanje.

Een beangstigend en machteloos makend gegeven. Je weet dus al jaren dat ergens een tijdbom tikt en niemand doet wat om het explosief te ontmantelen. En er lopen in Europa nog honderden van dergelijke tijdbommen rond.

Onze politici weten dit. Ze zijn alleen zwaar aangetast door het politieke correctheidsvirus, verklaren dat het niks met de islam te maken heeft, mompelen wat over deradicaliseringsprogramma’s, gooien er voor de vorm een Kamerdebat tegenaan en gaan over tot de orde van de dag. Wetenschappers downplayen de noodzaak van extra veiligheidsmaatregelen en zwatelen over de saamhorigheid van de samenleving. En onze minister-president zwijgt in alle toonaarden.

Als eenvoudig burger kan ik alleen maar hopen en bidden dat er de volgende keer ook Amerikaanse mariniers in de buurt zijn.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofdredacteur-Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * recht, kracht, democratie&vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

Reacties zijn welkom. Graag kernachtig, niet meer dan 15 regels (ca. 200 woorden). Er wordt gemodereerd. De spelregels staan in de voettekst. De redactie gaat niet in discussie over geweigerde reacties.

  Abonneren  
Abonneren op