Advertenties

OchtendHumeur: diversiteitsdrammen met @Harrietteketet

Gisteren is mij door columnist Harriet Duurvoort in de Volkskrant verteld dat ik als witte Nederlander een probleem heb. Met mij lijden meer dan 13 miljoen witte landgenoten aan deze aandoening. Ons probleem is kleurenblindheid.

Wij hebben namelijk geen oog voor de problemen en gevoeligheden van gekleurde medemensen. Omdat wij niet op huidskleur letten en vinden dat wit of zwart er niet toe doen.

Laat ik nou tot dusver hebben gedacht dat witte Nederlanders allemaal institutionele racisten zijn. Dat tetterden @Harrietteketet en haar antiracisme-collega’s vrijwel dagelijks de media in: witte mensen discrimineren zwarte mensen omdat ze zwart zijn, altijd en overal.

De antiracisme- en diversiteitsboot is opeens 180 graden gedraaid: ik ben geen racist meer, maar juist kleurenblind.

Ik kan het niet meer volgen, Harriet. En ik wil het ook niet meer volgen. Ik heb genoeg van je diversiteitsdrammerij. Ik heb koffie nodig. Diepzwarte.

Advertenties
About Asher (88 Articles)
* Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * Columnist * Voor recht, kracht, democratie & vrijheid * volg @OpinieZmagazine * עם ישראל חי * ♋ *

1 Comment on OchtendHumeur: diversiteitsdrammen met @Harrietteketet

  1. café noire, svp …..

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. GroenLinks HAAT ‘blonde gezinnen’ | E.J. Bron
  2. GroenLinks HAAT ‘blonde gezinnen’ |
  3. Ochtendhumeur: Zwarte Piet op het matje bij de VN | OpinieZ

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: